Aktiviteter 2008

Välkommen till våra aktiviteter på Livsglädjens Kennel i Tösse!

Hundarna får på kvällen alltid komma in och vila ut i vårt kök efter dagens olika strapatser och då brukar de ligga och njuta av ben eller bara ligga och ljumma med en gosefilt. Miranda står nu hos husse medan Nimbus tittar uppå husse och Grynet till vänster och Hoffa till höger tittar mot matte som tar kortet och Aslan, Tjorven samt Freja sover. GOD JUL år 2008 !

15 november 2008 hade vi valpträff med Strålande kullen där Livsgl'ädjens Ronja är mamma och Ringmaster Nimbus är pappa. Vi hade tur med vädret även om det var novemberblött i marken. Från vänster ser Du Tösse, Mattis, Lovis, Birk och Molle med pappa Nimbus liggande framför sina valpar.

Nedan är ett gäng med hundar på dryga året samlade för ögonbelysning hos Jan Wissler i Molkom och sedan blev det röntgen på Ulvsby Djurvårdsklinik. Från vänster Goldzacks Hector, Fräsiga Ludde, Pampiga Charlie, Fräsige Frej, Fräsiga Sirah, Fräsige Frodo och Pampiga Malva, medan Fräsiga Idun är inne på ögonbelysning.

4 oktober 2008 hade vi funktionsbeskrivning med alla ur Fräsiga kullen utom Happy, som fick förhinder i sista stund och därtill kom Pampiga Smilla och Proffsiga Meja. Beskrivare var AnnCharlotte Nilsson och testledare var Larz Bergfjord, som Du ser i bakgrunden på bilden nedan i mitten brediv Ulla. Vi tackar dem varmt för sitt ideella engagemang och vi tackar även funktionärerna Linnea Lundström och Maria Karlsson, som ställde upp som kastare hela dagen. Hundarna är från vänster Baloo, Frodo, Pampiga Smilla, Sirah, Balder, Idun, Frej, Ludde och proffsiga Meja.

27 september 2008 hade vi funktionsbeskrivning med valpar från Pampiga och Proffsiga kullen. Här nedan uppställda vid vattenprovet med från vänster Cahrlie och Felix från Pampiga kullen och sedan Grynet, Aslan, Donna och Smulan från Proffsiga kullen.

20 september 2008 hade vi valpträff med Gulliga kullen och vi hade bl a allmän lek för valparna, trimningsförevisning, 4-kamp med spår, apportering, sök, kontaktövning och apporteringsförevisning och mys och vi hade tur med vädret. Nedan ser Du från vänster storebror Melker,Herman,Flisa,pappa Nimbus,Bonzo,Daisy, Fina, Fia och Zack.

13 september samlades några Livsglädjare vid Goldendagen på Alster Herrgård och äntligen förgyllde sola i Karlstad.

Domaren väljer ut bästa hanvalp vid den inofiiciella utställningen som var en av aktiviteterna vid den välarrangerade Goldendagen invid herrgårdsbyggnaden på Alster, där Gustav Fröding tillbringade en del av sitt diktarliv.

24 augusti hade vi valpträff för Mysiga kullen, som föddes 5 maj med Livsglädjens Aslan som pappa och Goldzack Donna Summer som mamma. Vi hade fantastisk tur med vädret. Tackar alla sju som hade tillfälle att komma för en fantastiskt trevlig dag.

Onsdag 6 augusti tog vi med frukosten till Östebytjärnet och träna apportering med Hoffa och Freja och bil- och vattentränade Gulliga Flisaoch husse fick också njuta av ett bad i den tysta fantastiska miljön.

Nedan kommer några bilder från hur ett jaktprov kan gå till. Det är hämtat från Sunne 080720 med Hoffa och en norsk domare.

Först hämtas hundföraren, här Ulla, och hunden, här Hoffa, av skytten vid det Hundstopp där man får vänta till dess att ekipaget före är klart.

Först träffar man domaren och det blir en kort presentation och domaren beskriver dagens bana

Första aktivitet i dag var en markering. Skytten skjuter ett skott och en fågel kastas ca 30-40 meter framåt och när domaren knackar Ulla i ryggen så ska Ulla skicka ut hunden att hämta fågeln och domaren bedömmer upptaget, inleverandet, avlämnandet mm.

Hoffa har hämtat fågeln med bra upptag och är på väg tillbaka till Ulla genom skog och ris medan domaren granskar.

Sedan är det vattenarbete där en fågel kastas ut i vattnet efter skott och sedan ska Hoffa hoppa ut i vattnet och hämta in fågeln

Därefter blir det sökningsarbete där 5 fåglar lagts ut i terrängen på en halvcirkel med en radie på ca 50 meter

Sedan blev det ett nytt vattenarbete med längre avstånd

Hoffa avlämnar fågelns snyggt till mattes glädje.

Slutligen lämnar domaren en muntlig bedömning till hundföraren och inför publiken. Därefter skall Hoffa stå kvar några meter från domaren och vara passiv, dvs vara tyst och stilla, medan nästa ekipage utför sitt markeringsarbete. Senare erhålles skriftlig kritik vid gemensam samling med prisutdelning.

4 juli 2008 var vi med Hoffa och Aslan på Goldenklubben i Stockholm världsutställning på Ulriksdal och fich bedömning excellent på Hoffa och Very Good på Aslan, trots att han lagom till utställning hade fällt sin fina päls.Nedan ser Du Aslan.

Bad efter en svettig utställningsdag invid Ulriksdal med Hoffa och Aslan - Som att vara på landet trots närhet till Stockholm

6 juli 2008 var vi på SKK Världsutställning i Älvsjö med Hoffa och Aslan med bedömningar "Very Good".Nedan ser Du Hoffa

8 juni 2008 var vi på SKK: s utställning i Vänersborg och fick förstapris på Livsglädjens Ljuvlige Adam (Laban), som Du ser nedan till vänster visad av Linnea och Livsglädjens Proffsige Aslan, visad nedan av Ulla. Det blev förstapris även på Proffsiga Smulan och Grynet och Livsglädjens Eviga Donna.

Här nedan är hela Livsglädjens Ljuvliga kull förutum Riks samlade för mentalbeskrivning 20 april 2008 vid Melleruds Brukshundklubb

Här nedan är hela Pampiga kullen tillsammans med sin mamma Ronja vid valpträff 12 april 2008-En dag med snöglopp och regn men som tack vara tålmodiga valpägare så blev det en lyckad dag med aktiviteter inne och ute-Tack ska Ni ha !

Hela Fräsiga kullen samlad för gruppfoto vid valpträffen 12 april. Samtliga valpar från båda kullarna kom-Jättekul !!

Vid valpträffen hade vi först så att Pampiga respektive Fräsiga kullen fick leka fritt med varandra på varsin veranda medan mattar och hussar kunde få vara inne i värmen och sedan blev det utställningsträning i köket och trimnings- och kloklippningsvisning och efter fika gick vi ut, då det slutat att snöregna. Vi hade fågelapporteringsträning, blodspår och Freja och Hoffa fick visa sina färdigheter i markeringar, dirigering och sökande. Vi fick också höra om hur Maria jobbat med att få sin Livsglädjens Tjorvige Teddy Karlsson till bevakningshund och Steinar berättade lite om hur han har som målsättning att få lära upp Happy till lavinhund, vilket beräknas ta två till tre år. Det blev också tid för erfarenhetsutbyte och prat och mys med valparna

Här nedan är en bild från SSRK:s utställning i Uddevalla 5 april år 2008, en trevlig aktivitet i goda vänners lag.

Aktuellt

På bilden ser Du Livsglädjens Påhittige Maestro. Vi har nu parat vår Målriktade Elza med Maestro och vi hoppas på att få fina Dual Purposevalpar i slutet av april med leverans i början av veckan efter midsommar. Vår hemsida har för mycket bilder(mer än 20 000)så den måste göras om. Om Ni vill ha ut bilder från fliken Kullar, så passa på att göra det. Vår gamla hemsida har fått förlängt levotid till någon gång i april 2024 säger vår leverantör. Skicka oss gärna ett mail om Du är intresserad av en valp, så hör vi sedan av oss om läget. Aktuell lägesrapport lägger vi löpande ut här i Aktuelltrutan..