Aktiviteter 2013

Välkommen till våra aktiviteter på Livsglädjens Kennel i Tösse!

19 oktober 2013 var vi på SSRK Workingtest i Karlstad, vilket var premiär för flera Livsglädjare i denna tävlingsform. Vi är här samlade inför tävling och hela tävlingen var mycket trevligt upplagd och gav oss många tips och ökade intresset för fortsatta gemensamma träningar.

Nedan ser Du några Livsglädjare från onsdagsträningarna som nu när mörkret närmat sig övergått i lördagsträningar

Här nedan ser Du ett av momentet att öva apportering genom att gå på linje och att under gång kasta dummies och samtidigt skjuta.

Nedan ser Du gänget som 21 september 2013 var på mentalbeskrivning vid Arvika Brukshundklubb med från vänster Roliga Melker (Ekke), Solstormiga Franc Coppa som bara var åskådare i dag då han ännu är för ung, Charmiga Wilda (Vilja), Kramiga Lisa, Hoppfulla Amor (Amos) och beskrivaren Eva Odd, som vi tackar tillsammans med Arvika Brukshundklubb för allt nedlagt arbete för våra hundar ! Du finner bilder från MH för respektive hund under fliken "Kullar", då Du kollar under respektive kullnamn.

Nedan ser Du halva valpkullen i Soliga kullen, som hade tillfälle att vara med på valpträffen 31 augusti 2013 och det var från vänster Zelda Sinclair från Årsta, vår egen Maja med kullens mamma Grynet samt Simba från Östra Ämtervik.

Nedan ser Du några av de hundar som brukar vara med på våra onsdagsträningar i lydnad och apportering

Nedan ser Du några av de Livsglädjare som 24 augusti var på SSRK-utställning i Gustavsberg i Uddevalla i strålande sommarväder

Nedan ser Du dem som kunde delta i Funktionsbeskrivningen 17 augusti 2013 med Thomas och Weronika Johansson som beskrivare och de som deltog var från vänster Zoe, Tolle, mamma Nelly som titta till sina valpar, Mellon, alla ur Gosiga kullen samt Chic, Lina, Tellus, Teddy och Abbe, alla ur Snuttiga kullen.

Nedan ser Du de som kunde vara med på valpträffen med Belgiska kullen 3 augusti och det var från vänster Poppie i Alingsås, Zelda i Växjö, vår Maestro, Minna i Älmestad, Chili i Arboga och Laika i Oslo. (Doris och Malte i Karlstad hade förhinder)

Nedan ser Du deltagarna i den funktionsbeskrivning som vi hade den 1 juni 2013 med Jan och Christina Berglund som beskrivare och de som deltog var från vänster Charmiga Ljusa, Roliga Isidor Tage, Charmiga Chili, Härliga Zelda, Roliga Taco och Roliga Melker samt Charmiga Vilja som ej kom med på bild.

Jan o Christina Berglund på Belutraces kennel i Arvika, som Du ser på bild nedna ställde upp som beskrivare, vilket vi är mycket tacksamma för

Här nedan ser Du delar av onsdagsträningsgänget vid Goldenklubbens inofficiella jaktprov i Ransäter vid Ransjön. Det var debut för två av oss och det gav mersmak.

Här nedan ser Du alla valpar i den Solstormiga kullen på valpträff 9 maj 2013 på kristi himmelsfärdsdag och vi hade hyfsad tur med vädret och alla valpar med matte o husse skötte sig exemplariskt. Från vänster ser Du Nora, Akvileja, Sigge, Ansgar, Ville, Gullan, Frank Coppa, och Ouzo. Pappa Hector var också med på förmiddagen men hade åkt hem då vi tog detta kort.

Aktuellt

Millie har nu fått sex levande valpar, 3 tikar och 3 hanar. Förlossningen var jobbig då hon var trång i bäckenet. Annars gick valpningen bra men den drog ut länge på tiden. Den sista valpen kom kl 19 och någon timma senare börja hon krysta igen och detta höll på med jämna mellanrum men vi kände bara huvudet på en valp. I morse åkte vi till Åmål och gjorde kejsarsnitt med hjälp av vår förträfflige veterinär Solveig Nyvold och hennes assistenter Misa och Kristin. Valpen var död vilket förklarar svårigheten att krysta fram den.Millie hade dock bra ork hela tiden. Alla valpar är nu placerade till sina nya familjer. Vi lägger löpande ut bilder under fliken kullar.