Aktiviteter 2014

Välkommen till våra aktiviteter på Livsglädjens Kennel i Tösse!

Här nedan är det bild från valpträff med Alvas Funktionella kull med från vänster Trosaflickorna Tassa och Yra, Bela från Göteborg, Mio från Hamburgsund, Ludde från Jönköping, Zappy från Kungsbacka och Ulrik med moster Moa och Matilda med vår egen Hera samt Misa med sin Hero och sin tävlingskompis Frej. Det var bara Milton i Hultsfred som tyvärr blev förhindrad att komma.

Här nedan har vi deltagarna i valpträff 22 november 2014 med Gaijas Underbara kull och alla utom Nelson i Härjedalen hade tillfälle att vara med och det var från vänster Inez från Sexdrega, Lucky från Varberg, Goliat från Ödskölt, vår Troopi och mamma Gaija och mormor Grynet, Umbra från Varberg och vår Stina och Nimbe.

GRATTIS till Misa Salenby, som vid SSRK Workingtest i Karlstad 26 oktober fick en hedrande 7e plats av 43 startande med 83 poäng och framförallt fick Misa sin första inteckning i Livsglädjens vandringsstav för Wt- och jaktprov. Tidigare inteckningar innehas av Moa. Amos och Moa.

Här nedan ser Du våra ungdomar som lyckades bra vid WT i Karlstad, nämligen Matilda Eriksson med Livsglädjens Ädla Isolde, Sofia Jansson med Livsglädjens Solstormiga Gullan och Misa Salenby med Livsglädjens Fräsiga Frej.

Generalrepetionsträning vid Duse udde 25 oktober inför Wt i Karlstad med delar av gänget från vänster Ulrik med Hoppfulla Moa, Solveig med Hoppfulla Amos,Ulla med Solstormiga Ansgar, Matilda med Ädla Isolde, Misa med Fräsige Frej, Sofia med Solstormiga Gullan, Kalle med Häftiga Nelly och Ullis med sin kamrat som kom 2a vid tävlingen.

GRATTIS till Erling Sunnarvik med Livsglädjens Solstormiga Franc Coppa som 19 oktober 2014 vann lydnadsklass 2 med 1:a pris!

Och så här blev bedömningen i protokollet. Det är nydeligt när all nedlagd träning ger så fint resultat !

Här nedan ser Du vårt apporteringsträningsgäng tillsammans med våra tränare Ullis och Sandra till vänster och sedan är det Christina med Häftiga Nelly,Misa med Höstglödiga Billy, Matilda med Ädla Isolde, kastarna Kalle8Bubba) och Klas-Gunne på var sida om Sofia med Solstormiga Gullan, Ulla med Solstrormiga Ansgar, Ulrik med Fräsige Frej och Hoppfulla Moa och vår veterinär Solveig med Hoppfulle Amos.

5 oktober hade vi vår första FBr, dvs funktionsbeskrivning anpassad för retriever och det var vid Sunne Ski Center, Vi tackar särskilt beskrivare, testledare och funktionär samt givetvis de valpköpare som åkte långa vägar för att vara med på detta.Här har vi från Arboga, Frändefors och Åmål

Här har vi från Uddevalla och stockholm tillsammans med våra funktionärer sittande i stolar från vänster Helena Skogsberg-Wedin, Annelie Johansson och Irene Jönsson-Stort TACK för att ni ställde upp en hel dag för våra Livsglädjare

Här nedan har vi från både Oslo och Stockholm tillsammans med Ulla som var nöjd med dagens visade funktioner.

27 september 2014 hade vi valpträff med Exklusiva kullen där Vilja är mamma och den finske hanen Antte är pappa. Här nedan ser Du alla utom Alfons i Karlstad, som ej hade tillfälle att komma och de som Du ser är från vänster Felix i Hammarö, Lukas i Stockholm, Lovis i Strömstad, Matilda med Tazza, Misa med Totte, Leo i Molkom, Nisse i Grums/Hammarö och Frida på Tjörn med mamma Vilja liggande

13 september 2014 tog Livsglädjens Snuttiga Lina sitt tredje godkända resultat i rallylydnad efter tävlingar i Färgelanda, Strömstad,Skara

31 augusti 2014 lyckades Tina Writler med Livsglädjens Härliga Zelda att få LP 1 i Klass 2 hos Mälarö BK, vilket även gav henne en total andraplacering.

30 augusti 2014 deltog Solveig Nyvold med Hoppfulle Amos, Ulrik Stake med Hoppfulla Moa och Ulla Eriksson med Solstornige Ansgar vid SSRK jaktprov öster om Arvika och alla tre lyckades att bärga 3.e pris på de tröttande markerna med delvis blötmossiga underlag.

1 augusti 2014 började Misa hos oss som praktikant och hjälper oss nu att tillsammans med Matilda Eriksson sköta om våra Livsglädjare.Här nedan ser Du Misa till vänster och Matilda till höger och hundarna från vänster är Proffsiga Grynet, Ringmaster Nimbus, Solstormige Ansgar, Charmiga Vilja, Ädla Isolde, Höstglödiga Billy och Gyllene Sorbus Salex, kallad Hoffa liggande framme till höger.

19 juli 2014 var vi ett gäng på midnattsworkingtest på Long säteri i Grum och Solveig Nyvold med Livsglädjens Hoppfulla Amos fick första inteckning i Livsglädjens vandringsstav. Övriga är Erling med Solstormiga Franc Coppa, Ulrik med Hoppfulla Moa, Misa med Fräsiga Frej och Ulla med Solstormige Ansgar.

GRATTIS till Livsglädjens Jaktliga Smilla med Barbro Sundin i Växjö och Livsglädjens Hoppfulla Lisa med Margareta Jonsson i Sälen som var på nationella goldenlägret i början av juli och båda fick HP på utställning och 2a pris på workingtest Nbk och Lisa blev totaltvåa i dual purpose.

Maria Westerlund från Karlstad med Livsglädjens Eviga Molly som sommaren 2014 knep andraplatsen bland många deltagare vid DM i rallylydnad i Dals Ed. Bilden är från utställning på Rottneros år 2009.

29 mars 2014 hade vi valpträff med Robusta kullen och alla kunde komma förutom Frasse oi Trollhättan som var på skidsemester i fjällen. Nedan ser Du från vänster Frans(som kallas Frasse9 från Alingsås, Maja från Uddevalla, Lovafrån Håverud, Fridde (kallad Nisse) från Rydboholm, vår egen Indra, Moltas från Karlstad, Molly från Göteborg, Zigge från Karlstad och mamma Grynet är framför.

23 mars 2014 hade vi valpträff med Höstglödiga kullen och alla kunde vara med förutom Pia i Holmestrand och Valdemar (Valle) i Hässleholm och det var från vänster på bilden nedan Njord i Dals långed, Hubbe i Arboga, Meja i Skåpafors, mamma Isolde, Viktor i Sunne, Ronja i Hamburgsund, vår egen Billy och Silver (Ville) i Dals Långed.

Aktuellt

På bilden ser Du Livsglädjens Påhittige Maestro. Vi har nu parat vår Målriktade Elza med Maestro och vi hoppas på att få fina Dual Purposevalpar i slutet av april med leverans i början av veckan efter midsommar. Vår hemsida har för mycket bilder(mer än 20 000)så den måste göras om. Om Ni vill ha ut bilder från fliken Kullar, så passa på att göra det. Vår gamla hemsida har fått förlängt levotid till någon gång i april 2024 säger vår leverantör. Skicka oss gärna ett mail om Du är intresserad av en valp, så hör vi sedan av oss om läget. Aktuell lägesrapport lägger vi löpande ut här i Aktuelltrutan..