Aktiviteter 2016

VÄLKOMMEN TILL VÅRA AKTIVITETER PÅ LIVSGLÄDJENS KENNEL I TÖSSE!

Söndag 25 september vid SSRK:s officiella jaktprov deltog Ulrik Stake för första gång i Öppen klass. Ulrik lyckades att erövra ett andrapris med yttersta gränsfall till ett förstapris. Detta är mycket hedrande och ger kvittens på att intensiv träning kan ge resultat.
Dagen innan så var det Nybörjarklass och även då deltog Ulrik och då med Moas dotter Livsglädjens Hjärtliga Märtha. Även Sofia Jansson deltog med Livsglädjens Solstormiga Gullan. Det räckte tyvärr inte till pris denna dag men bra jobbat. Ulla med Livsglädjens Solstormiga Agnes, kallad Nora, lyckades däremot i sin premiärjaktprovsstart med Nora att erövra ett tredjepris.
Livsglädjarna har sitt egna vandringspris i form av en vandringsstav och denna helgen innebar att Tage fick lämna ifrån sig till Ulrik och det skedde med stor uppmuntrande glädje !

Nu har träningsgänget vaknat från vinter vilan, nu är det träning som gäller måndag kvällar och lördag förmiddag.
På bilden ser vi: fr.v Solveig Clas Erling Kalle Ulla Urlic Misa Matilda
hundarna:fr.v Amos Coppa Winnie Totte Troopie Moa Tila(vårt svarta får hihi) Hero

ALLA är välkommna

 

Kristi himmelsfärdsdagen 5  maj 2016 var vi ett gäng på sex livsglädjare som var till Humletorp i Sunne på Goldenklubben Värmlands jaktprov på dummi. Ulla fick stanna hemma hos valparna. Ulrik Stake debuterade i öppen klass med Livsglädjens Hoppfulla Moa och lyckades ordna ett tredje pris. Grattis ! 

Tage gjorde sin andra start på jaktprov och jag fick till min mycket stora glädje ett första pris i nybörjarklassen med Livsglädjens Charmiga Wilda, som vi kallar Vilja. Hon uppförde sig verkligen jättebra så jag är jättestolt över henne.

Sofia janssons älskade Livsglädjens Solstormiga Gullan har nyss fått valpar så hon fick i stället starta med Livsglädjens Solstormige Ansgar och detta genomförde hon med den äran och det kunde ha blivit ett ännu bättre pris om han inte några gånger i sökarbetet fastnat vid ställen där andra hundar kissat och därmed så kissade han sig ner genom prislistan som domaren uttryckte det. Men även Sofia fick en tjusig rosett med sin tredjeplacering i nybörjarklassen tack vare sitt lugna och fina förarskap. Grattis !

2 juli hade vi mentalbeskrivning vid Uddevalla Schäferhundklubb. Beskrivare var Inger Russberg som var tydlig i sina omdömen. Medverakde gjorde Soliga Maja, Exklusiva Frida, Lovis och Leo, Underbara Troopie, Funktionella Hero samt Magiska Greta. Alla fick omdömet "Känd mental status"

10 juli var på Open Show i Värmlandsbro arrangerad av Goldenklubben Värmland-Dalsland. Gabbie med Lussiga Lucia, som Du ser på bilden till höger, lyckades få ett Hederspris med hedrande andraplacering. Gabbie visade ocks Nyåriga Trolle och fick en hedervärd fjärdeplats. Bra insatser gjorde också av Lussiga Sigge Frejson, Exklusiva Leo, Hjärtliga saga och Nyåriga Kajsa.

3 september hade vi valpträff med Vårstormiga kullen och på bilden till höger ser Du dem som hade tillfälle att vara med, nämligen Mamma Gullan och pappa Troopie, Maja, Texas, Aiva, Totte, Sally och Smilla. Fler bilder under fliken kullar vid Vårstormiga kullen

4 september hade vi valpträff med Bussiga kullen i strålande solsken.På bilden till höger ser Du pappa Aslan, Tazza, Irma,Viggo, Aslan, Bessie, Dante och Kajsa. Du ser fler bilder under kullar vid Bussiga kullen

 
 

Aktuellt

Millie har nu fått sex levande valpar, 3 tikar och 3 hanar. Förlossningen var jobbig då hon var trång i bäckenet. Annars gick valpningen bra men den drog ut länge på tiden. Den sista valpen kom kl 19 och någon timma senare börja hon krysta igen och detta höll på med jämna mellanrum men vi kände bara huvudet på en valp. I morse åkte vi till Åmål och gjorde kejsarsnitt med hjälp av vår förträfflige veterinär Solveig Nyvold och hennes assistenter Misa och Kristin. Valpen var död vilket förklarar svårigheten att krysta fram den.Millie hade dock bra ork hela tiden. Alla valpar är nu placerade till sina nya familjer. Vi lägger löpande ut bilder under fliken kullar.