Aktiviteter 2018

Vi vill nedan lägga in lite info från tävlingar och andra speciella händelser med våra Livsglädjare. Vi har nu i slutet av år 2018 börjat med att försöka utvidga det hela till att inte bara avse våra egna hundar eller egna aktiviteter, så skicka oss gärna information om Du varit ute på några tävlingar etc med trevliga resultat att förmedla till alla våra Livsglädjarkamrater.

Lördag 16 juni hade vi mentalbeskrivning vid Uddevalla Schäferhundklubbs fina anläggning och det var fyra från Sagolika kullen och tre från Bussiga kullen. På översta bilden ser Du förmiddagsgänget med från vänster Bussiga Tazza, Sagolika Ilse, Bussiga Aslan och Bussiga Viggo.
På den undre bilden så gör beskrivaren en sammanfattning av sin bedömning av Sagolika Viggo medan publiken lyssnar. Under tiden som ett ekipage jobbar får övriga hundar inte vara med och i bilarna satt här Sagolika Tova och Ramse samt förmiddagshundarna.

8 juli var vi i Värmlandsbro på Goldenklubbens Open Show och ovan ser Du några Livsglädjare som var där; från vänster Exklusive Leo, Hjärtliga Saga, Lyckliga Lycka(Frida), Lysande Lovis och i/vid tältet Jaktliga Smilla, Underbare Troopi, som vann sin klass och Lussiga Lucia(Lussan), som blev tvåa i sin klass. Dagen före var vi i Sunne på SSRK-utställning och där blev bästa resultat att Hjärtlige Prime fick Excellent med CK.

Nu tränar vi intensivt för deltagande vid Goldenspecialen andra helgen i augusti. Bilden ovan är från vattenträning vid sjön Ärran med Ulric Stake, Misa Salenby och Andreas Solhemmer och hundarna på bilden är Hjärtlige Prime och Märtha, Hoppfulla Moa, Magiska Greta och baktill Funktionelle Hero och till Höger Fräsige Frej samt lite av huvud på Solstormige Ansgar.

28 juli var vi på Goldenklubbens KM i jaktprov vid Hökensås i Hjo. Det var hårda restriktioner till följd av den extrema torkan. Inga bilar fick köras ut i skogen utan alla transporterades med traktor och kärra, som Du ser ovan. Röknig var absolut förbjuden och om någon ertappades med att röka skulle denne hängas ut i Goldennytt och hela provet avbrytas. Som tur var så skötte sig alla och Ulla fick glädjen att få ett andrapris på Livsglädjens Hjärtlige Prime och Tage fick ett förstapris med Solstormiga Nora. Det blev en lång dag med uppstigning kl 04 och hemma vid kl 23, då det var många deltagare. 

Fyra bilderna ovan här är från Goldenspecialen på Kungsbyn i Västerås och överst är nästan hela Livsglädjargänget samlat inför Workingtest hela lördagen. Det var tolv hundar som deltog från Livsglädjens kenneluppfödning. Bilden därunder visar Erling Sunnarviks stora glädje efter den första genomförda stationen av fem och det fortsatte så bra att han blev provbäst under lördagen med 88 poäng av 100 möjliga. Bilden därunder visar Ulric Stake som tackar de fem domarna från workingtetsten. Ulric tävlade med både Hoppfulla Moa och Hjärtliga Märtha. Båda skötte sig bra och allra bäst var Moa som tävlade i den svårare Öppenklassen med så fina resultat i sammanvägningen med utställningen att ekipaget fick en mycket hedrande femteplacering i den sammanlagda Dual Purposetävlingen och där bistod även Misa Saleby med att vara handler vid söndagens utställning med Moa och vid utställningen fick Misa och Moa en mycket hedrande andraplacering i jaktklassen. Nedersta bilden visar Ullas lyckligaste stund i hundlivet då hon blev BIS (Best in Show) av alla hundar på söndagens utställning. Hon tävlade om denna titel med Johan Lång med Goldwish Dagmar Long som blev Dual Purpose mästare. Domare på utställningsdagen var Annika Thunfors på kenneln Made My Way och Lena Widebeck på kennel Combine och Du ser även dem på bilden ovan. Mer info om resultat finns på Goldenklubbens hemsida ( Resultat Goldenspecialen )  Du kan även se en hyel del bilder, som huvudsakligen tagits av vå kennelkille Klas Gunne Fransson ( Mer bilder från Goldenspecialen)

Lördag 25 augusti hade vi mentalbeskrivning vid Uddevalla Schäferhundklubb och på bilden ovan ser Du förmiddagens deltagare med från vänster Sagolika Saga (Smilla) och Lisa, Vårstormiga Smilla och Lysande Lovis. Under respektives finns en massa bilder från hela mentalbeskrivningen.

Här ovan ser Du eftermiddagens deltagare med från vänster en bild till på Vårstormiga Smilla och därtill Vårstormiga Moses och Aiva samt Lyckliga Kellie. Vi tackar alla som deltog i denna mentalbeskrivning, som ger oss mycket bra information för vårt fortsatta avelsarbete för att vi framdeles skall få stabila och mentalty starka golden som ska ge mycket livsglädje till sina familjer. Vi tackar också beskrivare, testledare och övriga trevliga funktionärer vid Uddevalla Schäferhundklubb och på bilderna nedan ser Du en del av dem som gör det hela möjligt.

Efter att var och en hund gjort klar sin mentalbeskrivning så lämnar beskrivaren en utförlig beskrivning av den bedömning av hunden som hon skrivit ner i ett protokoll som respektive hundägare får med sig och som även registreras centralt så att vem som helst kan gå in och titta på varje hunds egenskaper i en mentalbeskrivning. Detta visas på de två bilderna ovan här och där utdelas både ris och ros. Det borde göras mentalbeskrivning av alla hundar för att få så bra underlag som möjligt till alla uppfödare och så att alla valpintressenter själva kan bilda sig en uppfattning om olika hundars egenskaper.

Söndag 26 augusti var vi På Backamo i Ljungskile på SKK utställning med våra Livsglädjens Underbare Troopi och Nyåriga Kajsa. Båda fick Excellent som bedömning och Kajsa blev trea i Öppenklass tikar och Troopi blev femma i Öppenklass hanar.

1 september var vi i Degerfors på jaktprov anordnat av Bergslagens SSRK-avdelning. På lördagen var provet vid ovanstående sjö strax väster om Degerfors. Det var flytmosse och ibland sjönk hunden igenom. Det är en miljö som våra hundar har svårt med då vi ej hittar sådana marker att träna på. Ende Livsglädjare som fick pris var Nyåriga Kajsa med Tage som förare. Misa deltog med Magiska Greta och Andreas Solhemmer med Funktionelle Hero och Ulla med Nyårige Trolle och Solstormige Franc Coppa med bra genomförda prov, som dock ej räckte till pris denna dag.

2 september var vi också till Degerfors på SSRK jaktprov, men då var provets sökdel förlagt till en typ av skogsterräng där vi kände oss mer hemma. Tage med Nyåriga Kajsa fick 2a pris och Ulla med Solstormige Franc Coppa fick ett efterlängtat 2a pris och hon körde även Hjärtlige Prime, som fick 3e preis medan Ulric Stake till höger ovan fick ett bejublat 1a pris med Hjärtliga Märtha

Provledare var Annica Widlund och domare var Liselotte Hermansson som strax efteråt här ovan får sig en hjärtlig kram. och här nedanför ser Du det lyckliga ekipaget med förstaprisrosetten. GRATTIS Ulric och Märtha.

Erling Sunnarvik med Livsglädjens Solstormige Franc Coppa fick därmed lämna ifrån sig vandringsstaven till Ulric Stake med Livsglädjens Hjärtliga Märtha, som Ni ser på bilden ovan.

Lördag 8 september hade vi valpträff med Kärleksfulla och Lekfulla kullarna. Hoppfulla Moa och Solstormiga Ansgar är föräldrar i Kärleksfulla och Hjärtliga Märtha (som är dotter till Moa) och Nyårige Trolle är föräldrar till Lekfulla kullen. På nedanstående bild se Du från vänster Pappa Ansgar, Kärleksfulla Nelly i Stenkullen, pappa Trolle, Lekfulla Kajsa Från Vänersborg, Kairi från Vargön, Solo från Sörumsand i Norge, Sally från Göteborg, Allie från Höör, Doris från Vargön, mammorna Moa och Märtha med husse Ulric Stake samt Kärleksfulle Herr Jönsson Vikarbyn. Du hittar fler bilder under respektive kull under fliken kullar eller klickar Du direkt efter här ( Kärleksfulla kullen  respektive Lekfulla kullen  )

Söndag 9 september hade vi valpträff med Nyfikna kullen där Magiska Greta och Rolige Melker(Ekke) är föräldrar. Vi hade en fantastisk tur med vädret, där det utlovats regn hela dagen, men det regnade före och efteråt och när vi fikade i hundstallet. På bilden ovan ser DuNelson från Billdal, Nicke från Värmdö, Ronja från Ytterby, Tinka från Oslo, pappa Ecke med husse Tommy Östman från fengersfors, Hobbe från Sundsvall, Rocky från Ånimskog och Freddie från Trollhättan. Du hittar fler bilder under kullen ( Nyfikna kullen

Lördag 15 september var Ulla med Hjärtlige Prime och Tage med Nyåriga Kajsa på jaktprov i de djupa skogarna i närheten av Sulvik mellar Årjäng och Arvika på jaktprov anordnat av SSRK i Värmland. På bilden  ovan ser Du markerna som bestod av gungfly med mycket vatten mellan tuvorna och detta är marker vi ofta stöter på då vi tävlar i Värmland och som vi ej hittills funnit i våra hemtrakter runt Åmål. Hundarna får en speciell känsla då de ska springa ut på dessa gungiga marker. Det var många som nollade, men vi lyckades få tredjepris på både Prime och Kajsa, så vi känner oss ändå nöjda med detta årets sista jaktprov. Hör gärna av Dig om Du känner till om det finns sådana här marker att träna på i relativ närhet till Tösse.

Söndag 16 september var Ulric på ungefär samma provplats med sin Hoppfulla Moa och körde öppenklass och hade med sig vår kennelpojke Klaes Gunne Fransson. Moa gjorde provets bästa sök, som domaren uttryckte sig men pep lite då hon var passiv då en annan hund jobbade, så då blev det tyvärr ej något pris. Det det vikitiga, ansåg Ulric, var att Moa gjorde ett så fantastiskt bra arbete vid sin sista tävlingsstart för säsongen. "Det viktigaste är inte att vinna utan att kämpa väl" !

Nu är årets tävlingssäsong över och nu blir det valpsäsong och träning med våra två- och fyrbenta Livsglädjarkompisar.

GRATTIS till Livsglädjens Snuttiga Lina och ägarna Eva Spetz och Jan Andersson i Vänersborg som lördag 6 oktober erövrade viltspårschampionat i Vänersborg.

Bilden ovan är från ett WT som vi råkade komma med på i Jakobsbyn i Mellerud invid Vänerns strand . Det anordnades av Curlyklubben och vi deltog bl a med hundarna ovan som består av Hjärtliga Märtha och Hoppfulla Moa, Solstormige Ansgar, Nyåriga Kajsa respektive Trolle samt Solstormiga Agnes (Nora). Nedan är det bild på Ulric som hämtar pris för bästa öppenklassare med Moa och han blev även 5a i nybörjarklass med Märtha och därunder är det bild på lycklig Ulla som blev provbäst med Trolle på 193 poäng och med Ansgar blev hon 3a.

Grattis till Laila och Ingemar Ström i Sjömarken som har Livsglädjens Bussiga Kajsa. Hon har efter lyckade tävlingar i Mellerud, Färgelanda respektive Falkenberg blivit uppflyttad till nästa klass i Bruksgrenen Spår.

GRATTIS till Britt Sjögren i Hamburgsund som lyckats klara viltspårschampionat med Livsglädjens Vårstormiga Smilla. Du ser ekipaget på bilden ovan.

GRATTIS till Tina Writler, som nu även haft framgångar enligt de två bilderna ovan, i Nosework. Tänk så mycket kul man kan göra med sin goldenhund

Grattis till vår veterinär Solveig Nyvold ovan som 2 december tog sitt tredje förstapris i rallylydnad med Livsglädjens Solstormige Franc Coppa, som äges av hennes make Erling Sunnarvik. Ekipaget går nu vidare till nästa tävlingsklass i rallylydnad.

Aktuellt

Livsglädjens Kraftfulla Glorias mage växer stadigt nu och det blir med all sannolikhet valpar runt 18 oktober. Du ser henne till vänster, med pappan, Nyårige Trolle, som Du ser till höger. Det passar så bra i tid i förhållande till tävlingar och valpträffar etc och denna kombination har tidigare gett så trevliga och friska avkommor. Mer info om valpar på G under fliken Valpar på G.