Historia

Livsglädjens Kennel är belägen på Ängkullen i Tösse (i närheten av Tössestugan) i Dalsland.
Vi bor drygt en mil söder om Åmål. Jag heter Ulla Eriksson och genomgick år 2000 Goldenklubbens
uppfödarutbildning och jag registrerade år 2001 Livsglädjens kennel.

På bilden ser Du från vänster vår bästa dressyrhäst May Moon på ponnystadiet, som vi hade många spännande tävlingar med. Ulla, som håller i henne har också Fatima, 14 år, vid sin sida. Bredvid står Grafika, en underbar fullblodsarab, som har ett föl efter sig, som var min ridhäst, nämligen Ängkullens Bambino. Malin, vår äldsta dotter, som här är 13 år står bredvid och Alice, som här är 10 år sitter på sin stiliga welshponny, Master och sedan är det Tage med våra katter Tussie och Rosie.

Jag har haft hundar och hästar hela mitt liv. Min familj har haft Golden Retriever sedan år 1978. Vi har valt att ha Goldenrasen, därför att denna typ av hund är kraftfull med aktiva rörelser och är vänligt inställd till människor och djur.

Jag har haft avelsintresse alltsedan vi köpte vår första Golden, Tazzafatima (e. Caliph of Yeo, u.Country Boys Tazza). Vi minns henne med stor kärlek !(Du finner en del bilder från denna fina tid med Fatima nertill på denna sida.)
Fatima var med oss överallt och hon var en underbar familjehund, som synes på de inlagda korten. Fatima blev 15 år och ett halvår innan vi tog bort henne, så skaffade vi oss nästa Golden.

Ringmaster Moving Lady ( e. Tobygårdens Anton, u: Ringmaster Triplet Star)
Lady har varit med oss överallt. Jag hade tänkt börja med avel på henne, men då hon fick en liten anmärkning (1:a) på ena höftleden, så blev det ej så.Lady är duktig på agility. Hon har stor arbetslust och hon älskar att simma. (Du finner bilder på även henne nertill på denna sida)

Under 1980- och 90 talet bestod vår familjs liv mycket av uppfödning och träning av ridhästar. Vi åkte runt i stora delar av Sverige med våra döttrar Malin och Alice på träningar och tävlingar, främst i dressyr.

Här är Alice och Albert vid sin första tävling tillsammans.
Till höger ovan är Malin på Senta Li Li och till vänster är vår gamla dressyrponny May Moon vid uppvisning på Svenska flaggans dag i Åmål.
Ovan är Ulla ute och rider tillsammans med Malin och Alice-En härlig samvaro

Nedan följer HUNDAR VI MINNS med många ljusa och goa stunder !

Fatima

Vår första hund Fatima vid 8 veckors ålder
Fatima som ettåring,en typ av Golden, som jag gillar.
Fatima kom till oss ett år innan vår första dotter, Malin, föddes. Våra flickor var Fatimas allra käraste vänner och jag minns inte att Fatima morrade åt dem någon gång.
Fatima var en mycket välkommen gäst hos farmor och nästan lika viktig som Malin.
Fatima hade ett vackert välmejslat huvud. Se så vacker jag är !
Fatima och Malin var mycket goda vänner och de litade på varandra, men så här skall man egentligen inte göra med någon hund.
Vår familj är aktiva i naturen och Fatima älskade våra utflykter
Alice, 2 år, med Fatima
Alice, 10 år, med Fatima, 14 år
Fatima och Malin trivdes ihop
Fatima passar Malin
Se så fin snögubbe, vi har gjort, men Fatima ville väldigt gärna äta upp morotsnäsan
Fatima väntar på napp tillsammans med husse
Fatima var väldigt hjälpsam. Här plockar hon potatis tillsammans med husse
Malins första skoldag augusti 1986. Skönt med snälla och trygga Fatima i alla fall.
 

Lady

Ringmaster Moving Lady
Min andra hund Lady, 8 veckor.
Lady var ett troget sällskap vid våra ridturer
Fiske och badturer var Ladys höjdpunkter i livet.
Här är det två blötdjur, som älskar vatten och långa simturer.
Här myser matte och Lady under markisen, då det åskar och regnar.
Titta, vad duktig jag är, säger Lady
Lady behövde egentligen ingen agilitybana. Det gick lika bra med vad naturen bjöd
Lady på agilitybanan med sin älskade Alice
 
 
 
När barnen flyttade hemifrån förverkligade jag mina gamla drömmar om att bedriva kennel och jag vill särskilt tacka Kerstin Persson på Poetry´s kennel för alla goda råd. Kerstin är ett ovärderligt bollplank för min kennelverksamhet.
Grattis till Ulla, som 16 september 2007 fyllde 50 år och som har fått se sin dröm gå i uppfyllelse-Att få sprida Livsglädje med Goldenhundar!
Tack för blomster från våra grannar i norr !
TACK till våra goa vänner i Dalsjöfors !
Min älskling Du är som en ros, hälsar guben!
Alice och Hanna på väg ut på en juldagsridtur på Albert och Bambino i den kyliga vintervinden

Har Ni hört den förut?

Det var tre gubbar som satt på en bänk o filosoferade om sina fruar. Den ene sa att min fru hon är vacker som en lilja. Den andre sa att min fru hon är oslagbar för hon är vacker som en nyutsprungen ros och då sa den tredje gubben att se min fru hon är som en potäta, för se rosor o liljor kan man leva förutan, men potäter kan man inte leva förutan! (och inte utan Goldenhund heller kanske!?)

Aktuellt

På bilden ser Du Livsglädjens Påhittige Maestro. Vi har nu parat vår Målriktade Elza med Maestro och vi hoppas på att få fina Dual Purposevalpar i slutet av april med leverans i början av veckan efter midsommar. Vår hemsida har för mycket bilder(mer än 20 000)så den måste göras om. Om Ni vill ha ut bilder från fliken Kullar, så passa på att göra det. Vår gamla hemsida har fått förlängt levotid till någon gång i april 2024 säger vår leverantör. Skicka oss gärna ett mail om Du är intresserad av en valp, så hör vi sedan av oss om läget. Aktuell lägesrapport lägger vi löpande ut här i Aktuelltrutan..