25 januari 2022 så var vi i skogen och träna sök med sju av våra nio hundar samtidigt och fick till denna familjebild med Påhittige Maestro, Hjärtlige Prime, Solstormige Ansgar, Lussiga Lucia, Nyåriga Kajsa, Kraftfulla Gloria och Målriktade Madicken (Maddie). Vi har börjat ovanligt tidigt att träna Maddie på sök i skogen. Hon är vår senaste valp  Hon är här bara drygt 3,5 månad. Hon visar stor talang. Tidigare på dagen så tränade vi även Nyårige Trolle och Aktiva Lizzie. Januarisolen värmande strålar gör att man fylls av go energi.

3 april var vi på exteriörbedömning i Karlstad och det gick bäst förLivsglädjens Unika Millie, som då visades av Misa Solhemmer, då Ulla fick vara hemma och passa valparna. Millie fick Excellent medan Tage med Lizzie fick bedömningen Very Good.
23 april var vi på utställning i Forshaga med samma hundar och då blev det Very Good på Millie och Good på Lizzie.

21 maj var vi på inofficiellt jaktprov Ransberg, anordnat av Goldenklubben Värmland. Min Lizzie fixade markeringarna bra men söket fullföljde hon inte fullt ut så det blev inget pris. Ulric Stake med sin Unika Millie lyckades bäst av oss med sitt tredjepris efter ett mycket väl utfört jaktprov ! Stort Grattis till Ulric o Unika Millie !      Det blev tyvärr inget pris för Ulric med Hjärtliga Märtha eller Ulla med Nyårige Trolle. Ulla var dock väldigt nöjd över att hon lyckades få honom ut i sanka marker och upp på öar med branta kanter för att hämta fågel. Du ser dem sittande på bilden och stående är den ende pristagaren i Öppenklass, nämligen Johan Wedeen som tävla med Blå-Gulhund. Grattis till Johan för mycket väl utfört prov.

Lördag 28 maj hade vi valpträff med Blixtrande och Målriktade kullarna, vilka var födda 2 oktober 2021.På bilden ser Du från vänster de Målriktade med först Dex i Göteborg, vår Trolle som är pappa i Målriktade och morbrorn i Blixtrande, Stella i Visby, Ester i Olofstorp, Selma i Karlstad, Maja i Vänersborg, Frans i Visby och Blixtrande Strega i Säffle. Chappo i Lidköping hade redan åkt hem då vi kom på att ta gruppbild medan Blixtrande Malte i Göteborg tyvärr hade fått förhinder att komma. Målriktade Elza o Maddie hade redan släppts ut i hagen så de blev ej med på gruppfotot, som vi kom på att ta först på slutet. Det finns fler bilder under respektive kull under fliken kullar

Söndag 29 maj var vi på Skutberget i Karlstad på SKK:s exteriörbedömning med Unika Millie och Kraftfulla Gloria. Båda fick fin kritik och med omdömet Excellent i bedömningen, så vi alla var nöjda på mors dag !

Lördag 18 juni så hade vi mentalbeskrivning vid Uddevalla Schäferhundklubb för Eleganta och Stjärnrika kullarna. Alla fick godkänd mental status och på bilden ser Du dem som hade möjlighet att vara med denna dag. Från vänster Stjärnrike Zigge, Eleganta Ebba, Stjärnrike Lukas, Ester och Boris. Samtliga fem har Funktionelle Hero som pappa liksom övriga tre från Linnea Lundströms Goldenlicious kennel som också var med och fick godkänt MH.Det finns fler bilder under fliken kullar.

26 juni hade vi vattenträning vid Paradiset och det blev även bad för mattar och hussar, som avslutades med Tages efterlängtade rabarberpajsfika.

Lördag 9 juli var vi i Sunne på SSRK:s utställning tillsammans med Gabbie och Edvin på bilden. Vi hade med oss Kraftfulla Gloria och hennes 9-månaders valpar, Målriktade Elza och Maddie. Det blev inga placeringar men vi fick tillfälle att vänja dem vid olika situationer och att bli lite vana vid utställningsringar, andra hundar och människor och tält mm som fladdrade i den starka vinden.

Gabbie, på bilden, visade Målriktade Elza på ett alldeles utmärkt sätt. Hon sprang så alert med henne i ringen och lyckades att få henne fritt uppställd. Elza är bara 9 månader och behöver växa till sig innan hon kan få några placeringar i utställningsringen.

Söndag 10 juli var vi i Värmlandsbro på Goldenklubben Värmlands Open Show med samma hundar som på bilderna ovan. Kritiken blev utmärkt och Maddie blev bäst av våra tre deltagande hundar med en andraplacering. På bilden ser Du Ulla ställa upp Kraftfulla Gloria inför domarens besiktning.

Vi hamnar ofta på gungfly då vi åker uppåt Värmland för jaktprov och det blir ofta problem för våra hundar då vi ej har haft möjlighet att träna på den typen av marker, men Linnea hade hittat en liten gungflypöl väst om Dals Långed och på bild ovan ser Du hur det kunde se ut då en hund hämtat dummie ute i pölen, då den blev dränkt av en massa sjögräs mm så det var svårt att finna dummien ibland. Man fick också se sig för var man satte sin fot. Eljest hade man nog varit kvar i gungflyet. Linnea med sin Kraftfulla Tora fixade det hela bra liksom övriga efter att de tränat på markerna en del.

Lördag 23 juli var vi upp till Glava och prövade lite nya vatten där det fanns en ö på lagomt avstånd från olika håll och hundarna fick testa sig dels på olika vatten och dels på olika markområden och även att gå upp på ön och finna på dummien och gå i vattnet igen för att leverera sin dummie.Tack Elisabeth som visade oss på detta trevliga träningsområde.På bilden ser Du från vänster Aktiva Millie, Kraftfulla Tora, Hjrtliga Märtha, Unika Millie, Aktiva Lizzie, Nyåriga Trolle, Aktiva Cava och Blixtrande Strega. 

Vi tränar nu intensivt inför Goldenspecialen. På bilden ser Du Erling, Ulla, Solveig och Ulric gå linje med sina Taco, Trolle, Silas, Märtha och närmast ser Du fotografens (Tages) Lizzie. Man går framåt i linje och sedan säger en halt och en skjuter och en kastar en dummie och sedan får en hund springa och hämta denna dummie, medan övriga får vara passiva och sitta stilla och invänta sin tur. Sedan säger en Framåt marsch och sedan fortsätter det hela om och om igen. Detta är bra stadgeträning. Det ger också bra träning för både hundar och förare att vara uppmärksamma och det tränar hundarnas markeringsförmåga på ett bra sätt.

Lördag 30 juli var i Ransäter på SKKJs stora utställning och det var jättevarmt. Gabbie ställde sin kära Målriktade Elza och fick VG (Very good) som omdöme i Juniorklassen. Ulla ställde syrran Maddie som Du ser på blden ovan i väntan på sin tur att få bli bedömd i ringen. Även Maddie fick VG. Nedan ser Du deras mamma, Kraftfulla Gloria uppställd för bedömning i Öppenklass. Även hon fick VG

Söndag 31 juli var vi på vattenarbetsträning för Andreas Ahlin  vid en vacker sjö i Långserud. Tage tränade med Aktiva Lizzie och Ulla med Nyårige Trolle. Därtill deltog Anna Karlsson, Solveig Nyvold och Erling Sunnarvik. Du ser dem på bilderna nedan tillsammans med tränaren Andreas både uppställda med hundar och vid den mysiga fikastunden invid sjön vid platsen Björnklammen.

Aktuellt

Vi tränar nu intensivt för Goldenspecialen. På bilden ser Du hur vi går linje och skjuter och kastar dummie och sedan får en hund hämta medan övriga får invänta sin tur. Det är en väldigt bra stadgeträning och även nyttigt för uppmärksamhet och markeringsinlärning.. Vi räknar med att ta nästa kull senhösten 2022 Du är välkommen att skicka ett mail om Du är intresserad av en valp till hösten och under fliken Valpar på G kommer vi att lägga ut info då vi vet mer om läget. Där finns också lite om information vi vill ha från Dig vid intresseanmälan.