25 januari 2022 så var vi i skogen och träna sök med sju av våra nio hundar samtidigt och fick till denna familjebild med Påhittige Maestro, Hjärtlige Prime, Solstormige Ansgar, Lussiga Lucia, Nyåriga Kajsa, Kraftfulla Gloria och Målriktade Madicken (Maddie). Vi har börjat ovanligt tidigt att träna Maddie på sök i skogen. Hon är vår senaste valp  Hon är här bara drygt 3,5 månad. Hon visar stor talang. Tidigare på dagen så tränade vi även Nyårige Trolle och Aktiva Lizzie. Januarisolen värmande strålar gör att man fylls av go energi.

3 april var vi på exteriörbedömning i Karlstad och det gick bäst förLivsglädjens Unika Millie, som då visades av Misa Solhemmer, då Ulla fick vara hemma och passa valparna. Millie fick Excellent medan Tage med Lizzie fick bedömningen Very Good.
23 april var vi på utställning i Forshaga med samma hundar och då blev det Very Good på Millie och Good på Lizzie.

21 maj var vi på inofficiellt jaktprov Ransberg, anordnat av Goldenklubben Värmland. Min Lizzie fixade markeringarna bra men söket fullföljde hon inte fullt ut så det blev inget pris. Ulric Stake med sin Unika Millie lyckades bäst av oss med sitt tredjepris efter ett mycket väl utfört jaktprov ! Stort Grattis till Ulric o Unika Millie !      Det blev tyvärr inget pris för Ulric med Hjärtliga Märtha eller Ulla med Nyårige Trolle. Ulla var dock väldigt nöjd över att hon lyckades få honom ut i sanka marker och upp på öar med branta kanter för att hämta fågel. Du ser dem sittande på bilden och stående är den ende pristagaren i Öppenklass, nämligen Johan Wedeen som tävla med Blå-Gulhund. Grattis till Johan för mycket väl utfört prov.

Lördag 28 maj hade vi valpträff med Blixtrande och Målriktade kullarna, vilka var födda 2 oktober 2021.På bilden ser Du från vänster de Målriktade med först Dex i Göteborg, vår Trolle som är pappa i Målriktade och morbrorn i Blixtrande, Stella i Visby, Ester i Olofstorp, Selma i Karlstad, Maja i Vänersborg, Frans i Visby och Blixtrande Strega i Säffle. Chappo i Lidköping hade redan åkt hem då vi kom på att ta gruppbild medan Blixtrande Malte i Göteborg tyvärr hade fått förhinder att komma. Målriktade Elza o Maddie hade redan släppts ut i hagen så de blev ej med på gruppfotot, som vi kom på att ta först på slutet. Det finns fler bilder under respektive kull under fliken kullar

Söndag 29 maj var vi på Skutberget i Karlstad på SKK:s exteriörbedömning med Unika Millie och Kraftfulla Gloria. Båda fick fin kritik och med omdömet Excellent i bedömningen, så vi alla var nöjda på mors dag !

Lördag 18 juni så hade vi mentalbeskrivning vid Uddevalla Schäferhundklubb för Eleganta och Stjärnrika kullarna. Alla fick godkänd mental status och på bilden ser Du dem som hade möjlighet att vara med denna dag. Från vänster Stjärnrike Zigge, Eleganta Ebba, Stjärnrike Lukas, Ester och Boris. Samtliga fem har Funktionelle Hero som pappa liksom övriga tre från Linnea Lundströms Goldenlicious kennel som också var med och fick godkänt MH.Det finns fler bilder under fliken kullar.

26 juni hade vi vattenträning vid Paradiset och det blev även bad för mattar och hussar, som avslutades med Tages efterlängtade rabarberpajsfika.

Lördag 9 juli var vi i Sunne på SSRK:s utställning tillsammans med Gabbie och Edvin på bilden. Vi hade med oss Kraftfulla Gloria och hennes 9-månaders valpar, Målriktade Elza och Maddie. Det blev inga placeringar men vi fick tillfälle att vänja dem vid olika situationer och att bli lite vana vid utställningsringar, andra hundar och människor och tält mm som fladdrade i den starka vinden.

Gabbie, på bilden, visade Målriktade Elza på ett alldeles utmärkt sätt. Hon sprang så alert med henne i ringen och lyckades att få henne fritt uppställd. Elza är bara 9 månader och behöver växa till sig innan hon kan få några placeringar i utställningsringen.

Söndag 10 juli var vi i Värmlandsbro på Goldenklubben Värmlands Open Show med samma hundar som på bilderna ovan. Kritiken blev utmärkt och Maddie blev bäst av våra tre deltagande hundar med en andraplacering. På bilden ser Du Ulla ställa upp Kraftfulla Gloria inför domarens besiktning.

Vi hamnar ofta på gungfly då vi åker uppåt Värmland för jaktprov och det blir ofta problem för våra hundar då vi ej har haft möjlighet att träna på den typen av marker, men Linnea hade hittat en liten gungflypöl väst om Dals Långed och på bild ovan ser Du hur det kunde se ut då en hund hämtat dummie ute i pölen, då den blev dränkt av en massa sjögräs mm så det var svårt att finna dummien ibland. Man fick också se sig för var man satte sin fot. Eljest hade man nog varit kvar i gungflyet. Linnea med sin Kraftfulla Tora fixade det hela bra liksom övriga efter att de tränat på markerna en del.

Lördag 23 juli var vi upp till Glava och prövade lite nya vatten där det fanns en ö på lagomt avstånd från olika håll och hundarna fick testa sig dels på olika vatten och dels på olika markområden och även att gå upp på ön och finna på dummien och gå i vattnet igen för att leverera sin dummie.Tack Elisabeth som visade oss på detta trevliga träningsområde.På bilden ser Du från vänster Aktiva Millie, Kraftfulla Tora, Hjrtliga Märtha, Unika Millie, Aktiva Lizzie, Nyåriga Trolle, Aktiva Cava och Blixtrande Strega. 

Vi tränar nu intensivt inför Goldenspecialen. På bilden ser Du Erling, Ulla, Solveig och Ulric gå linje med sina Taco, Trolle, Silas, Märtha och närmast ser Du fotografens (Tages) Lizzie. Man går framåt i linje och sedan säger en halt och en skjuter och en kastar en dummie och sedan får en hund springa och hämta denna dummie, medan övriga får vara passiva och sitta stilla och invänta sin tur. Sedan säger en Framåt marsch och sedan fortsätter det hela om och om igen. Detta är bra stadgeträning. Det ger också bra träning för både hundar och förare att vara uppmärksamma och det tränar hundarnas markeringsförmåga på ett bra sätt.

Lördag 30 juli var i Ransäter på SKKJs stora utställning och det var jättevarmt. Gabbie ställde sin kära Målriktade Elza och fick VG (Very good) som omdöme i Juniorklassen. Ulla ställde syrran Maddie som Du ser på blden ovan i väntan på sin tur att få bli bedömd i ringen. Även Maddie fick VG. Nedan ser Du deras mamma, Kraftfulla Gloria uppställd för bedömning i Öppenklass. Även hon fick VG

Söndag 31 juli var vi på vattenarbetsträning för Andreas Ahlin  vid en vacker sjö i Långserud. Tage tränade med Aktiva Lizzie och Ulla med Nyårige Trolle. Därtill deltog Anna Karlsson, Solveig Nyvold och Erling Sunnarvik. Du ser dem på bilderna nedan tillsammans med tränaren Andreas både uppställda med hundar och vid den mysiga fikastunden invid sjön vid platsen Björnklammen.

6 augusti träna vi vattenarbete samt markeringar i lite svårare terräng invid Vänerns strand med Lotta och Ulric och deras hundar

Vi tränar markeringar tillsammans med Ulric, Solveig och Erling i vår skog som är fylld av gamla forngravar med historiska lämningar från forntiden 

12 - 14 augusti 2022 hade vi en mycket givande och trevlig men intensiv helg på Goldenspecialen på Gammelkroppa skogsskola. Det var jättevarmt men när man är med likasinnade så peppar man varandra på väldigt trevligt sätt. Här är en bild på nästan alla livsglädjarhundar med hussar o mattar. Påhittige Maestro med Lena och Robert Gillberg saknas på bilden liksom Torleif som var ute på WT-banan som funktionärer just då. Vi tackar Er alla för ett mycket trivsamt kamratskap och alla Era insatser. Vi ger ett särskilt grattis till Torleif Högberg med Aktive Bonzo för workingtestsegern på lördagen med 91 poäng av 100. Tage blev trea med Aktiva Lizzy på 86 poäng och Ulla med Magiska Greta blev femma på 85 poäng. Nedan ser Du dels bild på Bonzo och dels bild på de två andra förstapristagarna på WT delen, dvs Lizzie med Tage och Greta med Ulla. I den sammanlagda resultatsammanställningen hade vi nio Livsglädjarhundar bland de 40 bäst placerade, vilket vi är jätteglada för. Vi har lagt ut en hel del bilder på vår hemsida under fliken kullar längst ner, ( klicka här så kommer Du direkt dit ). Vi ser redan nu fram mot nästa års Goldenspecial. Goldenklubben firar då 50-årsjubileum. Hör gärna av dig om du känner dig lockad att vara med på nästa års Goldenspecial, så kan vi beskriva lite mer om alla trevligheter vi får uppleva tillsammans och med vår livsglädjare

Lördag 27 augusti var vi på Kennelklubbens stora utställning i Backamo med Kraftfulla Gloria och hennes dotter Målriktade Madicken. Gloria fick omdömet Very Good medan Madicken (Maddie) fick Excellent. Nedan ser Du överst Gloria och därunder Maddie.

Lördag 3 september hade vi valpträff ded Prima kullen som föddes 12 mars 2022.Mamma är Lussiga Lucia (Lussan) och pappa är Hjärtlige Prime. Vädrets makter hade utlovat mycket regn i norra Dalsland så vi fick ta in bord o stolar i hundstallet men när det blev dags för fika så titta till och med solen fram så vi fick bära ut bord o stolar igen och vi kunde trots allt sitta ute och  byta erfarenheter av och med våra Livsglädjare. Alla kunde komma utom Zico i Linköping/Östersund, som fick strul med bilen. Vi inledde med att släppa alla valpar med fri lek och sedan visade Ulla trimning och sedan blev det fika med frågesport och utbyte av tips och råd omkring våra golden. Sedan fick alla möjlighet att testa spårförmåga med rådjursklöve och även apportering med valpdummie och vi visade markeringsarbete och sök och linjetag och dirigering mm. Tack för trevlig samvaro och att vädrets makter ändå var så snälla! Nedan finner Du några bilder från dagen. På samlingsbilden, den översta,  så är det från vänster Wilma i Vargör, Boba i Kungsbacka, Basie i Tanumshede, Lizzy i Bro, Bruno i Göteborg och Freja i Tydjebyn. Nästa bild visar vilken härligt glädjefylld fart som syskonen visar. Bilden under visar härlig livsglädje från både matte och Prima Bruno efter att ha spårat fram till rådjursklöve och därunder även en stolt Wilma och härligt koncentrerad bild med Boba och juniormatte o juniorhusse vid apportering och sedan så en bild på hur trötta valparna var efter denna för dem intensiva dag. Det finns fler bilder om Du klickar Här ! Du scrollar Dig sedan framåt

10 september var vi på SSRK jaktprov i Bredared. Ett mycket trevligt provområde. Kraftfulla Gloria lyckades inte att nå upp till de kvaliteter som hon visat hemma på träning så det blev inget pris medan Hjärtlige Prime däremot skötte sig ganska bra tyckte vi. Han fick in bara fem av sex vilt på söket så det blev dock bara Good. På bilden nedan ser Du hur han vilar upp sigvid fikapaus med att ha en härlig kontakt med matte Ulla.

Lördag 24 september hade vi en heldag vid Uddevalla Schäferhundklubbs anläggning med att genomföra mentalbeskrivning för Fartfyllda kullen. De visade verkligen att de gör skäl för sitt kullnamn. På bilden ser Du alla åtta av de totalt elva i kullen, som kunde medverka. Från vänster Robin i Trollhättan, Sissi i Grums, Sally i  Steninge, Doris i Mariestad, Freja i Vänersborg, Hedda i Hällevadsholm, Maja i Munkedal och Remus i Lindome. Vi är överlag nöjda med hur de löste sina uppgifter och det är mycket givande att få se så många ur en och samma kull under samma dag.Du kan se bilder från detta MH om Du klickar på HÄR . Vi vill tacka Uddevalla Schäferhundklubb för det alltid trevliga bemötande vi får vid Er fina anläggning.

Aktuellt

På bilden ser Du Livsglädjens Påhittige Maestro. Vi har nu parat vår Målriktade Elza med Maestro och vi hoppas på att få fina Dual Purposevalpar i slutet av april med leverans i början av veckan efter midsommar. Vår hemsida har för mycket bilder(mer än 20 000)så den måste göras om. Om Ni vill ha ut bilder från fliken Kullar, så passa på att göra det. Vår gamla hemsida har fått förlängt levotid till någon gång i april 2024 säger vår leverantör. Skicka oss gärna ett mail om Du är intresserad av en valp, så hör vi sedan av oss om läget. Aktuell lägesrapport lägger vi löpande ut här i Aktuelltrutan..