Lördag 27 maj hade vi valpträff med Trolliga kullen född 10 november 2022. Alla utom en familj hade tillfälle att komma och på bilden ser Du från vänster Maja, som bor hos familjen Jörnesten i Uddevalla och sedan kommer i tur och ordning vår egen Trolla ihop med mamma Lussiga Lucia, Ronja som bor hos familjen Collby i Lerum, Walle (ValdemarBosse) som bor hos familjen Lindgren/Jörgensen i Rommelanda och Dino som bor med familjen Falk i Lidköping.Awa som bor hos familjen Lindh i Västerås hade tyvärr ej tillfälle att vara med. Vi har lagt in en hel del kort vid fliken Lussans kull med Trolle hösten 2022 under fliken kullar.( https://www.livsgladjen.se/hundarkullar.html?app=2&category=lussan-med-trolle-221110-9160&page=29 )

Söndag 4 juni hade vi apporteringsträning med Markus som Skytt och Klaes-Gunne som kastare och de Livsglädjarhundar som deltog var från vänster Bilxtrande Strega, Unika Millie, Hjärtliga Märtha, Prima Freja, Målriktade Maddie och Elza, Aktiva Lizzie, Nyårige Trolle och Aktiva Millie.

10 juni var vi på SKK:s stora utställning i Arena Vänersborg. Det var premieärutställning för Trolliga Trolla som Du ser bå bilden ovan Hon ställde upp i valpklass och fick andrapris med HP medan segraren från Dreammax visas vid sidan av. Nertill så ser Du först en bild på Målriktade Elza med en lycklig Gabbie. Elza fixk excellent med ett tredjepris. Syrran Maddie, som Du ser på bilden därunder, fick också Excellent och hon belv fyra i unghundsklassen.

Lördag 8 juli var vi på SSRKutställning i Sunne och bäst gick det för Trolliga Trolla, som Du ser på bilden. Hon fick HP i valpklass. Våra andra tre ungdomar som vi hade med fick samtliga bedömningen Excellent, vilket vi var mycket nöjda med. Det var Trolliga Trolla i juniorklassoch Mårriktade Elza och Maddie.

Söndag 9 juli var vi på Goldenklubben Värmlands utställning i Värmlandsbro med ca 65 deltagande ekipage. På bilden ser Du Trolliga Trolla som vann valpklass och fick delta i kampen om bästa valp där hon blev trea. Vi hade även med Trolliga Elza som blev två av sex i sin klass med HP och syrran Maddie blev fyra.

7 augusti hade vi träningskväll på initiativ av Goldenkubben Värmland-Norra Dalsland inför Goldenspecialen. På bilden ovan ser Du utställningsträningen som leddes på jättebra sätt av Kristina Nieminen. Totalt var det ca 30 goldenekipage som deltog. På bilderna under så är det först en bild med Maria Lundin startklar för station 4 av fyra stationer och därunder Livsglädjens Påhittige Maestro på väg upp ur dammen efter att Linnea kastat ut dummie och på  bilden därunder tas Maestro emot av Lena Gillberg efter ett bra utfört jobb.

Torsdag 10e till söndag 13e augusti var vi på Goldenspecialen på Gammelkroppa söder om Filipstad. Vi hade med ca 15 Livsglädjare från olika delar av landet och bland de bästa utställningsresultaten var Påhittige Maestros seger i maidenklass och Dramatiska Miss Lees andraplats i valpklass och Nyårige Trolles tredjeplats i jaktklass. På jaktdelen gick det bäst för  Thorleif Högberg med Aktive Bonzo i Öppen klass och Gabbie Nilsson med Målriktade Elza och Tage med Aktiva Lizzie i Nybörjarklass. Nedan ser Du några bilder från samvaro och ekipage mm. I den sammanräknade delen från alla dagar, dvs Dual Purposedelen, så hade vi med fyra Livsglädjare bland de 20 främsta ekipagen eller sex bland de 25 främsta..

26 augusti var vi på kennelklubbens stora utställning på Backamo. Bäst gick det för Gabbie med Målriktade Elza som Du ser bilden med en andraplats och bedömningen Excellent i Unghundsklassen.

9 september 2023 hade vi valpträff med Glimrande kullen efter Nyårige Trolle och Kraftfulla Gloria som var födda 230223.På bilden ovan ser Du från vänster Ollie från Göteborg, Buddy från Sunne, Mimmi från Henån, Mio från Aneby, Marnie från Göteborg och Lowe från Deje. Tre familjer hade inte tillfälle att komma. Vi har nedan lite bilder från olika aktiviteter så som trimningsvisning på pappa Trolle, Spårning efter rådjursklöve, test av fågelintresse samt apporteringsintresse.

Alla sex Glimrande valpar/hundar var säkert trötta vid hemfärd och sov nog väldigt gott den kvällen och drömde säkert sköna drömmar om de kvarvarande gyttjepölarna från det enorma skyfallet som höll på att dränka oss den 26-27 augusti. De blev ordentligt gyttjiga som minne av valpträffen

Söndag 10 september hade vi valpträff med Dramatiska kullen som 16 september fyller sex månader. Fem valpfamiljer kunde komma och Du ser dem på bilden nedan med från vänster Miss Lee från Arboga, Vicke från Halmstad, Troll från Onsala, Tassa från Törhamn och Emmylou från Göteborg. Brorsan Gösta med familj från Mora kunde tyvärr inte komma då jobbet kallade. 

Vi inledde med fika och genomgång av dagens program och presentation innan vi lät alla släppa sina hundar samtidigt och det blev en härlig fläkt med mycket alerta valpar som jagade och kramade varandra etc, som Ni ser på några bilder nedan

Därefter visade Ulla lite trimningstips och kloklippning mm innan det belv dags för lunch och fika med frågesport och erfarenhetsutbyten. Vi tackar alla för ett avspänt och trevligt utbyte av tankar och erfarenheter.

Efter fikat så blev det samling av alla hundfamiljer och korttagning och därefter fick alla dels prova på spår av en dragen rådjursklöve samt kollade vi hundarnas fågelintresse enligt bilder nedan

Vi avslutade med att vi visade apportering nybörjarklass med mormors bror Hjärtlige Prime och öppenklass med mormor Hjärtliga Märtha. Mamma Millie, som nu är fullständigt återställd efter alla sina dramatiska händelser efter hennes födsel av sina sex valpar, var till Orust på träningstävling på workingtest. De gick igenom fem olika stationer med möjlighet till att få 100 poäng och hon fixade mycket hedrande 89 poäng med sin ägare och förare Ulric Stake. Unika Millie blev också domarens val till mest speciella hund vid station nr 1, då hon hade förmåga att sprida så mycket livsglädje runt sig. Efter att vi visat apporterteringsgrunder så fick var och en prova på apportering och alla lyckades hämta upp sin apport och lämna den till sin matte/husse. Vi tackar alla som kunde vara med på denna valpträff för en jättetrevlig dag.  

Söndag 10 september så var sju livsglädjare med på Workingtest på Orust med fina resultat. Bonzo med ThorLeif fick bästa resultat i Öppenklass med 94 p och i Nybörjarklass fick Aktiva Millie med Maria liksom Unika Millie med Ulric båda hela 89 p, Blixtrande Strega fick 74 p och Aktiva Cava fick 58 p båda med Lotta, Målriktade Elza med Gabbie fick 62 p och Prima Freja med Ulric fick 42 p ( en dubblering mot sin första start).  På bilden nedan ser Du alla de prydligt placerade Livsglädjarna.

Aktuellt

Vi har i mitten av augusti parat vår Kraftfulla Gloria, som Du ser till vänster, med Nyårige Trolle, som Du ser till höger. Det passar så bra i tid i förhållande till tävlingar och valpträffar etc och denna kombination har tidigare gett så trevliga avkommor. Mycket i Glorias beteende tyder på valpar men det brukar dröja drygt sex veckor innan man kan vara säker. Mer info om valpar på G under fliken Valpar på G.