Aktiviteter 2017

VÄLKOMMEN TILL VÅRA AKTIVITETER PÅ LIVSGLÄDJENS KENNEL I TÖSSE!

6 maj 2017 var vi på SSRK:s workingtest på Long Säteri i Grums och där deltog följande avkommor från Livsglädjens kennel från vänster ;Solveig Nyvold med Hoppfulle Amos,Christina Persson med Winni(dotter till Häftiga Nelly), Ulric Stake med Hoppfulla Moa och Hjärtliga Märtha, Tage med Solstormige Ansgar och Nyåriga Kajsa, Ulla med Underbare Troopie och Nyårige Trolle, Carolina Persson med Belutraces Fabella(dotter till Gyllene Hoffa) och Misa Salenby med Funktionelle Hero. Tage var särskilt nöjd med dagen då han fick 88 poäng av 100 möjliga, vilket gav en femteplats av 38 startande i Nybörjarklassen och därtill inteckning i Livsglädjens vandringsstav, som Ni ser på bilden nedan där Ulrik som haft den sedan sina framgångar i höstas i Öppenklass nu fick överlämna staven till en lycklig Tage. ( Du finner fler bilder om Du klickar här )

20 maj hade vi valpträff med Sagolika kullen som Du ser ovan. 7 av 9 kunde komma och nedan så ser du följande beskrivet från vänster;Zac från UpplandsVäsby, Viggo från Västra Frölunda, pappa Ansgar(Mamma Maja hade börjat löpa så hon kunde inte vara med), Saga från Göteborg, Lisa från Hammarö. Tova respektive Ilse från Vänersborg och Ramse från Frändefors

Söndag 21 maj hade vi valpträff med Lysande kullen och då kunde 6 av 10 komma och Du ser dem på bilden ovan ochg från vänster är det;Maximus(Musse) i Garpenberg, Zingo i Stenungsund, Pokus i Göteborg, Dexter i Estland, Lovis i Dals Långed, pappa Ecke och vår egen Sickan

25 maj var vi på Goldenklubben Värmlands jaktprov med dummie vid Ransjön invid Ransäter och ovan ser Du de som var med och från vänster var det Gabbi med Nora, Ulla med Troopie och Trolle, Christina och Kalle med Nelly och Winnie, vår eminente kennelpojk Klaes Gunne Fransson, Erling med Taco(som sällskap) och Franc Coppa, Solveig med Amos, Maria som jobbade som funktionär och har Saga och Molly, Ulric med Moa och Märtha, Misa med Hero och Tage med Ansgar och Tage fick med sitt pris behålla vandringsstaven såsom bäste Livsglädjare på jaktprovet.

Lördag 1 juli hade vi mentalprov vid Uddevalla Schäferhundklubbs anläggning. Du ser 7 av de åtta deltagande hundarna på bilden nedan(den åttonde, dvs Lussiga Tea, hade då åkt hem för att gratulera mattes mor på 70-årsdagen)Från vänster ser Du följande hundar på bilden nedan ;Nyåriga Trolle,Hjärtliga Saga, Lussiga Lucia, Nyåriga Kajsa, Hjärtliga Märtha och Prime samt Magiska Moltas.

Nedan ser Du dels bild från väntande hundarna Solstormige Ansgar, Lussiga Lucia, Nyårige Trolle och Underbare Troopi vid Goldenklubben Värmlands-Dals Open Show i Värmlandsbro. Bilden under visar hur Troopi blir tvåa bästa hane efter segraren som var en champion från Litauen. Dagen innan var vi på SSRK:s utställning i Sunne och 12 juni var vi på SKK utställning i Vänersborg.

Ovan ser Du några av de goldenhundar som var med på SSRK:s jaktprov i Uddevalla. Fotografen hade lyckan att vid sin andra officiella start på jaktprov nå ett andrapris med Livsglädjens Solstormiga Agnes(Nora). Nora står tvåa från vänster mellan Hjärtliga Märtha och Hjärtliga Prime, som förbättrade sina arbeten, men det räckte tyvärr ej till pris denna gång. Vid KM i Hjo var första starten för Tage och Nora och då blev det ett tredjepris.

Ovan ser Du ett par bilder från vår helg 11-13 augusti på Goldenspecialen i Västerås. Totalt deltog det tolv hundar från Livsglädjens kennel och Du ser ovan delar av vårt gäng efter tre mycket trevliga och framgångsrika goldendagar. Den nedre bilden visar deltagandet i Uppfödargrupp där domarna konfererar omdöme och det blev "Visas fyra individer i tre kombinationer, som är mycket typlika med lätta vägvinnande steg. Uppfödaren lyckas med en typlik avel" Det blev Hederspris! En dag tävlas det i workingtest(WT)  på fem stationer i skogen och andra dagen är det utställning och sedan väges resultaten samman och därvid avgöres hur man placerar sig i Dual Purposetävlingen för hela helgen sammantaget. Ulla hade lyckan att hamna på 3e plats totalt med Underbare Troopi. Övriga placerade från Livsglädjen var Tage med Solstormige Ansgar på 7e plats, Misa med Magiska Greta på 8e plats, Gabbi med Solstormiga Agnes(Nora) på 9e plats, Erling med Solstormige Franc Coppa på 11e plats, Ulla med Nyårige Trolle på 12e plats, Solveig med Hoppfulle Amos på 14e plats, Ulric med Hoppfulla Moa på 20e och Hjärtliga Märtha på 22e plats.Övriga oplacerade. Moa och Amos gick i den hårdare Öppna klassen medan övriga tävlade i Nybörjarklass på WT.
På söndagens utställning blev det många fina resultat för oss och här är några. Misa seger med Magiska Greta i Maiden klass med väldigt många deltagare och sedan 3e bästa tik av alla deltagande tikar. Ulla seger i jaktklass hanar med Solstormige Ansgar och Solveig 2a med Hoppfulle Amos. I bästa hanklass, där alla med hederspris får delta, hade vi fem utvalda Livsglädjare och Ulla valde då att föra Nyårige Trolle och överlät handlerskapet på Ansgar till Gabbi och hon lyckades bli 4e bäste hane med honom. Fler bilder kommer att läggas in under bildgalleri, vilket Du når då Du klickar här.

Ovan ser Du en bild från SSRK utställningen i Uddevalla 27 augusti 2017. Det blev hederspris i Uppfödarklassen för Livsglädjeekipagen ovan som från vänster är Tage med Underbara Greta, Solveig Nyvold med Solstormige Franc Coppa, Johanna Gillerstedt med Solstormige Ansgar och Ulla med Nyårige Trolle. Alla fick Excellent vid de individuella bedömningarna.  

Lördag 2 september hade vi valpträff med Efterlängtade kullen. Hela kullen hade tillfälle att komma och Du ser dem ovan och från vänster så ser Du först vår nye praktikant Katarina och därefter hundarna Lykke från Skövde, Steffo från Göteborg, mamma Nora, Ljuba från Norge, Happy från Norsborg och Ella från Brålanda. Fler bilder från valpträffen finner Du under fliken kullar under Efterlängtade kullen. Tack för trevlig samvaro under denna jättefina sensommardag.

Söndag 3 september hade vi valpträff med Lyckliga kullen. Tyvärr var fyra familjer förhindrade att komma men vi hade en trevlig dag med både far och mor och ett förträffligt väder. På bilden ovan ser Du från vänster Frida frånKaro från Göteborg, pappa Ansgar och mamma Stina, Kellie och Luna från Göteborg. Du finner fler bilder under fliken Kullar under Lyckliga kullen.

Vi tackar för besök av familjen Fransson från Lerum med sina fem flickor på bilden ovan. Trevligt att komma ut i skogen med valpintressenter och presentera våra olika hundar och tilltänkta föräldrar till vinterns och vårens valpkullar.

Gabbi deltog med Nora (Livsglädjens  Solstormiga Agnes) 28 oktober 2017 på SSRK:s WT vid Niklasdamm i Kristinehamn och blev utsedd till bästa ekipage vid ruta 1 och de lyckades även knipa en hedrande 13e plats totalt av 34 startande i nybörjarklassen. Tage körde Nora 24 september vid jaktprov i Kilanda och fick ett andrapris, vilket är Noras bästa jaktresultat hittills.

Ulla blev med Livsglädjens Nyårige Trolle bäste goldenekipage 28 oktober 2017 vid SSRK:s WT vid Niklasdamm och fick därmed överta Livsglädjens vandringsstav från Tage. Trolle blev 7e bästa ekipage av 35 startande. Terrängen var delvis väldigt jobbig med träskmark för hundarna att springa på och hämta bytet. Här nedan ser Du marken på station fyra.

Aktuellt

På bilden ser Du Livsglädjens Påhittige Maestro. Vi har nu parat vår Målriktade Elza med Maestro och vi hoppas på att få fina Dual Purposevalpar i slutet av april med leverans i början av veckan efter midsommar. Vår hemsida har för mycket bilder(mer än 20 000)så den måste göras om. Om Ni vill ha ut bilder från fliken Kullar, så passa på att göra det. Vår gamla hemsida har fått förlängt levotid till någon gång i april 2024 säger vår leverantör. Skicka oss gärna ett mail om Du är intresserad av en valp, så hör vi sedan av oss om läget. Aktuell lägesrapport lägger vi löpande ut här i Aktuelltrutan..