Aktiviteter 2019

5 maj 2019 lyckades Ulric Stake med Livsglädjens Hoppfulla Moa, vilka Du ser på bild ovan, att ta ett förstapris i öppenklass vid SSRK:s officella jaktprov i Vänersborg. Denna merit är Livsglädjens största jaktprovsmerit, hittills.

Lördag 18 maj hade vi valpträff med Höststormiga kullen där pappa var Solstormiga Ansgar och mamma var Lussiga Lucia (Lussan) och hela kullen var ovanligt lika varandra. De som kunde vara med var från vänster Ville från Munkedal, Judith från Dals Långed, pappa Ansgar, Saga från Vargön, Oden från Karlskoga och Leo från Sköllersta. Det vara bara Alice från Vänersborg som ej kunde komma 

Söndag 19 maj hade vi valpträff med Nyfikna kullen med Livsglädjens Rolige Melker (Ecke) som pappa och Livsglädjens Magiska Greta som mamma. Du ser Ecke längst till vänster med husse Tommy Östman och sedan kommer Bobby från Mölnlycke, mamma Greta, Sally från Upphärad, Herkules från Tösse, Guldflinga från Gunnarskog, Louie från Askim, Sigge från Kungsbacka och Nova från Sysslebäck. Den ende som tyvärr inte kunde komma var Hugo i Arvika.

Lördag 25 maj var Ulla  på SSRK:s jaktprov i Borgvik och med Nyårige Trolle lyckades hon få ett andrapris. Du ser Trolle på bilden ovan där vi tränar med en hare på ca 10 kg, som vi fick träna på i brist på kaniner.

Under maj och juni har SSRK i Värmland under fem kvällar anordnat den så kallade WT-cupen i Karlstadstrakten, Kil och Säffle med totalt 60 - 70 deltagare. Det har varit varierande uppgifter att utföra tillsammans med apporteringar på land och i vatten. Nedan ser Du oss som deltagit från Livsglädjargänget, nämligen Tage, Ulric Stake, Erling Sunnarvik, Ulla och Solveig Nyvold. Ulla blev bästa Livsglädjare med en fjärdeplats totalt i sammanräkningen med Nyårige Trolle och sedan kom Tage med Solstormige Ansgar, Erling med Solstormige Franc Coppa, Ulla med Hjärtlige Prime och Ulric med Hjärtliga Märtha, alla bland de ca tio bästa.

6 juli var vi på SSRKutställning i Sunne och 7 juli hade goldenklubben i Värmland ansvar för Goldenklubben Sveriges stora Club Show. Här nedan ser Du en del av Livsglädjargänget som var på plats och det blev glädjande Excellentbedömningar för Pernilla Forslund med Livsglädjens Nyfikne Rocky, Linnea Lundström med Livsglädjens Höststormiga Judith, Noomi Larsson med Livsglädjens Jaktliga Smilla och Ulla med Undebare Troopie och Magiska Greta. Nedanför ser Du Pernilla som denna helg gjorde debut i utställningsringen och lyckades jättebra.

17 juli var vi på SSRK officiella jaktprov i Kilanda och där var det en av Ullas gladaste hundstunder då hon fick ett förstapris med Livsglädjens Nyårige Trolle och nedan ser Du dels då hon mottar pris och diplom och nedan där är bild på de fyra nöjda förstapristagarna.

11 augusti anordnade SSRK i Värmland en mycket trevligt upplagd tävling i Humletorp i Sunnetrakten. Det var sex olika stationer och man fick delta med tremanna lag. Vi deltog med dels Livsglädjens Tybylag med Hjärtliga Märtha och Nyårige Trolle och Kajsa som fördes av Ulric Stake, Tage o Ulla Eriksson och dels med Solstormiga syskonlaget med Franc Coppa, Nora(Agnes) och Ansgar, som fördes av Erling Sunnarvik, Ulric Stake och Tage och dels Wild Cards från Tösse med Magiska Greta samt Taco och Silas från Doublesse förda av Ulla, Erling Sunnarvik och Solveig Nyvold. Vid varje station fick vi välja ut vilken hund som skulle göra svårighetsgrad för Nybörjare, respektive Öppnklassare respektive som elithund. Alla stationer hade maximalt angivna tider för uytförande.Station 1 var att öppenhunden skickades på en dubbelmarkering, Nybörjaren hämta dummie på vatten med lång marktransport på väg dit och elithunden skulle ställas i en ruta ca 40 meter bort och efter att övriga gjort klart så skulle den hämta en dummie en bit ut. Station 2 var apportering på vatten med olika avstånd och elithunden skickades strax innan öppenklasshunden kommit fram till sin markering. Station 3 var ett sök på 9 utlagda dummies i skogsterräng med olika svårighetsgrad. Station 4 var en Drive där det sköts och kastades dummies i en sluttning fylld med ormbunkar mm och som alla tre fick hämta in antingen var och en eller två eller alla tre tillsammans, liksom på station 3. Station 5 var tre linjetag med olika svårighetsgrad med en jackkpot med ett extra svårt linjetag.Station 6 var en markering fram till ett träd där även en annan dummie låg och där var största svårighetsgraden att man skulle skicka sista  hunden mot trädet och stoppa den innan och dirigera den några tiotal meter åt sidan där det låg en utlagd dummie med störst poäng. Vi klarade det hela klart godkänt med alla våra tre lag. Det var jättekul upplägg. Här nedan ser Du bild på oss fem som deltog (bilden tagen av Gunilla Jacobsson) och våra 9 hundar och därunder har vi bild på det Solstormiga laget, som fick 245 p, medan Livsglädjens Tybylag fick 230 och Wild Cards från Tösse fick 255. Segrande laget fick 265 poäng, så vi är nöjda med dagen även resultatmässigt.

Aktuellt

11 augusti var vi på bilden, Ulric Stake, Ulla, Solveig Nyvold, Erling Sunnarvik och Tage på SSRK lagtävling i Humletorp i Sunnetrakten och de hade ett mycket trevligt upplägg med tremannalag som fick jobba alla vid sex olika stationer så som man fann det bäst.Vi deltog med tre lag och var nöjda med poängen.Linnea Lundström i Dals Långed har nu parat sin Lysande Lovis med Funktionelle Hero och Du kan se dem under fliken Valpar på G.Magen växer stadigt på Lovis