6 januari var vi ute i skogen och tränade sök med alla våra nuvarande hundar här hemma och som Du ser på bilderna ovan. På den översta bilden ser Du från vänster Lussiga Lucia(Lussan), Nyårige Trolle, Kraftfulla Gloria(liggande), och Magiska Greta. På den undre bilden ser Du från vänster Hjärtlige Prime, Nyåriga Kajsa, Häftiga Gaija och Aktiva Lizzie. Det var sju grader varmt och man fick nästan vårkänslor.

2 februari var vi med Aktiva Lizzie o Kraftfulla Gloria ihop med Maria med Aktiva Millie, Lotta med Aktiva Cava samt Linnea med Kraftfulla Tora på jaktlydnadsträning med många värdefulla tips för att få bättre stadga i gående med hund, apportering, linjetag och sök mm.

Jaktlydnadsträningen fortsätter med stannaträning, sökarbeten, apporteringsträningar i olika miljöer, skotträning mm och på bilden ser Du Aktiva Lizzie sitta o kolla in fotografen, Kraftfulla Tora,  Aktiva Millie och Cava, Kraftfulla Gloria, Funktionelle Hero och så en Flat, som med också och det kan vara bra för våra hundar att även se andra typer av hundar.

Den 6 juni hade vi valpträff med Familjära kullen och på bilden ser Du från vänster Alice från Kullavik, Bubbla från Åmål, pappa Hero från Tösse, Lykke från Vargön och Frey från Lysekil.Lissie från Göteborg och Elsa från Vänersborg hade ej möjlighet att komma då det fanns risk för corona i närheten av dem och mamma Frida var i höglöp.Du finner fler bilder under valpkullen. 

Lördag 13 juni hade vi mentalbeskrivning (MH ) vid Uddevalla Schäferhundklubbs anläggning. Det var coronaregler som gällde och därför fick vi ej till något gruppfoto. På bilden ovan ser Du Känslorike Bobby på väg hem efter väl utfört MH. Han älskar att åka bil med huvud ut genom rutan och sitter stabilt i säkerhetsbälte. Deltagande hundar var Höststormige Ville och Saga, Känslorike Sigge, Sally och Bobby, Kraftfulle Aslan och efterlängtade Happy.

Hälsningar från fem Livsglädjeavkommor som träffas o tränar en gång i veckan. På bilden, som togs 12 juli 2020, så ser Du Kraftfulla Gloria, Aktiva Lizzie, Kraftfulla Tora och Aktiva Cava och Millie. Trots störning med kastande av dummies, så sitter de kvar. Just nu löper också Gloria, Lizzie och Cava

Lördag 1 augusti så var vi fem Livsglädjare som var på Curlyklubbens inofficiella jaktprov i Glava i Arvika. På bild nedan ser Du de fyra Bertil Longvalparna, från vänster Aktiva Lissie med Tage, Aktiva Millie med Maria Westerlind, Kraftfulla Tora med Linnea Lundström och Aktiva Cava med Lotta Myrman Enneby.  Vi kan berätta att ende pristagare av oss blev Linnea Lundström som fick ett andrapris med sin Kraftfulla Tora  och Maria Westerlind med Aktiva Millie blev domarens val som bäst förda ekipage . Vi övriga var små marginaler från pris där min Lissie vid vattenmarkeringen ej lyckades finna den ena dummien som hamnat inne bland näckrosblad och blommor. Alla tog in sina dummies vid landmarkeringarna. Jag tyckte fotgåendet och avlämningarna funkade riktigt bra utom på slutet av söket då hon blev trött, men hon tog in fem av sex dummies. Millie knalla lite på vattenmarkeringarna och hon och Cava gnällde knappt hörbart i passiviteten. På prisutdelningsbild nedan mottager Maria sitt "Domarens pris" tillsammans med domaren Andreas Ahlin och sekreteraren Elisabeth Pettersson. Linneas andraprisrosett fick jag ej någon separat bild på men Du ser den på samlingsbilden ovan. Provet var ett lagomt svårt upprättat prov som var väl anpassat för oss nybörjare och tävlingsledningen hade en så fin atmosfär omkring hela upplägget av provet så att det hjälpte oss med att ha någorlunda kontroll på tävlingsnerverna och så hade vi ju varandra, vilket känns jätteskönt ! Vi var alla trots allt nöjda och fick inspiration till vad vi ska fortsätta lägga tyngdpunkten på i kommande träning, hälsar Tage.

Livsglädjens Hjärtliga Märtha med Ulric Stake var det femte ekipaget vid ovanstående jaktprov och de fick hedrande förstapris och vann Öppenklassen och Du ser ekipaget på bilden tillsammans med domaren Andreas Ahlin. Bifogar också vinnarekipagets fina protokoll. På nästa bild ser Du även övriga pristagare, förstapris Johan Wedeen med Blåguls Lone Star Falcon, och på var sida andrapristagarna Solveig Nyvold med Doublese Marlon Brando Silas och Emmie Karsberg med StarsholmsNorloff Noir

Söndag 23 augusti så hade vi valpträff med Påhittiga och Unika kullarna. Det hade utlovats regn hela veckan men det kom bara några få droppar så vi kunde genomföra det hela med goda säkerhetsavstånd enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att ej riskera coronasmitta. Då det kom några droppar hann nästan alla ta på sig regnkläder och tack vare det så sluta det strax och solen tittade fram igen. Vi började med att släppa alla i långhagen efter fika poch lite inledande hälsningssamtal. Sedan visade Ulla trimning på Hjärtliga Märtha och vi tog ett foto på respektive valpfamilj för att ej komma för nära varandra. Vi visade appportering och sök för nybörjarklass vid jaktprov med hjälp av Magiska Greta och dirigering för Öppenklass vid jaktprov på Hjärtliga Märtha och varje valp fick pröva på att apportera. Sedan hade vi fika med en familj per bord och det blev frågesport och erfarenhetsutbyte och vi delgav varandra tips och råd för att underlätta möjligheterna till att ha livsglädje med våra valpar. Sedan blev det spårövning där vi drog en rådjursklöve med en vinkel och alla fick pröva på efter att ha fått bekanta sig med en rådjursklöve. Vi testade även intresse för att nosa på och att greppa en fågel. Nedan ser Du hur Ulla ger trimningstips med hjälp av Hjärtliga Märtha. Du finner många fler bilder under fliken kullar där Du klickar på respektive kullnamn.

29 augusti hade vi mentalbeskrivning av sju hundar och på bilden nedan ser Du hur beskrivaren Benny Nilsson summerar det genomförda testet för Linnea Lundström med Höststormiga Judith och hennes husse Mikael Norrby. Linnea visade också Kraftfulla Tora. Ulla sitter på björkstammen och hon visade Kraftfulla Gloria och Tage bak kameran visade Aktiva Lizzie. Lars Blomstervall visade Aktive Ove och Alexander Holm och Lejla Delkic visade Kraftfulle Bailey och längst till höger står Thorleif Högberg, som visade Aktive Bonzo medan matte Ann-Marie fotade och filmade, som Ni kan se på faceboksidan Golden från Livsglädjen om Ni är medlemmar där. Fler bilder finns under respektive kull.

Fredag 4 september var vi på jaktprov i Öppenklass på Koberg med Hjärtliga Märtha och Ulric samt Ulla och Nyårige Trolle. Provet var delvis svårt, främst med långa apporteringar på vatten, med upp till drygt 100 meter långa inlevereringar. Man går i par då det är öppenklass. Det börja med en dubbelmarkering i skogen och därefter så var det ett sök för ena hunden medan andre var passiv. Då ena hunden tog in tredje fågeln så gick det ett skott och det kastades en fågel alldeles invid där första hunden kom med inleverans.Den andra hunden skulle hämta sedan den kastade fågeln och därefter fortsatte den första hunden med sök. Sedan gick man mot vattnet och på vägen dit fick ena hunden göra ett linjetag. Vid vattnet så sköts det varefter det kastades tre fåglar på olika ställen i sjön och ena hunden fick hämta två valfria medan andra hunden därefter skulle hämta tredje på linjetag/dirigering. Därefter blev det ombytta roller vid vatten, linjetag och sök/apportering. Provet tog ca 1-1,5 timma för varje par. Ulric och Märtha belönades med ett välförtjänt tredjepris medan Ulla ej fick pris då det strula med att få ut Trolle så långt på vattnet. Han tog bara in en av tre fåglar på vattnet. I övrigt fixa han det mesta. Det rådde fotoförbud så därför har jag en äldre bild med Ulric och Märtha här nedan.

Lördag 5 september var vi till Sunne på  jaktprov och Tage premiärstartade med Lizzie på officiellt jaktprov och det började med landmarkering och därefter vattenmarkering som gick bra men när vi kom till söket så blev det stopp efter tre hämtningar då hon bet lite hårt i en kanin så det blev lite knäckt på ryggraden. Ulla startade med Hjärtliga Prime och hon upplevde själv att han skötte sig mycket bra igenom hela provet och hon förväntade sig nästan ett förstapris vid prisutdelningen men blev i stället djupt besviken då det ej blev pris överhuvudtaget och det motiverades med dels att han pep (ytterst, ytterst lite) marginellt vid passiviteten och ej gick helt perfekt invid benet vid förflyttning mellan de olika stationerna samt att upptagen i några fall ej var tillräckligt spontana. Tråkigt, men det är bara att bita ihop och träna vidare.

Lördag 12 september var vi på SSRK officiella jaktprov i Sulvik i Arvika. Provet gick på sjunkmossar och tyvärr har vi ej hittat några bra sådana öveningsmarker häromkring. Lizzie fixade den första landmarkeringen bra men sedan blev det vattenmarkering och då vägrade hon gå i då det gungade under tassarna på henne vid vattenkanten. Söket som hon gjorde sedan var godkänt liksom den avslutande landmarkeringen och passiviteten, men då det ej funkade med vatten så blev det givetvis en nolla. Ulla startade med Hjärtlige Prime efter Tage och på bilden ser Du hur hon går vidare från sin första landmarkering till vattenmarkeringen medan jag och Lizzie avtackas med godkänd passivitet. Prime var stressad av att jobba på dessa sjunkmossar men hans arbete gav honom i alla fall ett tredjepris.

Söndag 13 september var vi på MH (Mentalbeskrivning ) i Säffle och på bilden nedan ser Du från vänster deltagarna m fl med dels  Aktiva Lucy, som på bilden står vid matte Helens pappa, då hon får en summerande beskrivning av Lucys arbete av beskrivaren Hans Eklundh. Därtill deltog Aktiva Millie med Maria och Aktiva Cava med Lotta och uppfödaren Ulla samt Nyfikna Guldflinga med Kjell och frugan. Fler bilder under respektive kull.

Nedan ser Du bild från jaktlydnads- och apporteringsträning, första advent, 29 november 2020, med från vänster Aktiva cava och Lizzie, Nyårige Trolle, Aktiva Miiie och Kraftfulla Tora. Därunder bilder på några träningsmoment med dels två bilder på dels Maria med Millie och dels två bilder med Lotta med Cava och dels två bilder med Tage med Lizzie och därunder Linnea med Tora.

Aktuellt

På bilden ser Du Livsglädjens Påhittige Maestro. Vi har nu parat vår Målriktade Elza med Maestro och vi hoppas på att få fina Dual Purposevalpar i slutet av april med leverans i början av veckan efter midsommar. Vår hemsida har för mycket bilder(mer än 20 000)så den måste göras om. Om Ni vill ha ut bilder från fliken Kullar, så passa på att göra det. Vår gamla hemsida har fått förlängt levotid till någon gång i april 2024 säger vår leverantör. Skicka oss gärna ett mail om Du är intresserad av en valp, så hör vi sedan av oss om läget. Aktuell lägesrapport lägger vi löpande ut här i Aktuelltrutan..