Allt regnande i december har skapat en stor sjö mellan oss och E45an och  Tössestugan och sedan frös det på ganska snabbt, vilket gjorde att vi nu i början av januari 2021 fått en suveränt fin skridsko- och sparkstöttingsis. Nordliga vindarna var lite kyliga men vi höll oss varma med att sparka och hålla koll på våra hundar, som skötte sig mycket bättre  än Bambi på hal is. Längst fram är det Påhittige Maestro och bak till vänster är det syrran MajaStina och till höger är det Lussiga Lucia (Lussan). De var inte alls rädda för det hala underlaget. De var lika orädda för detta som för så mycket annat, vilket känns betryggande inför den kommande mentalbeskrivningen för den Påhittiga kullen, som torde bli i augusti-september 2021.

Vi fortsätter våra lördagsträningar i lydnadsapportering även då vintern försöker skrämma oss med med Kung Bore. Här ser Du en taggad Aktiva Millie som skickas av Maria Westerlind på självaste födelsedagen den 6 februari medan Linnea o Lotta o Ulla o Tage väntar på sin tur.

Vi gläder oss jättemycket med Linnea Lundström och hennes Livsglädjens Kraftfulla Tora som 1 maj fick första pris i nybörjarklass vid officiellt jaktprov i Götene. Detta var Linneas och Toras första start på officiellt jaktprov vilket gör det hela ännu mera speciellt. Verkligen kul att se att träning ger färdighet.

Hjärtliga GRATTIShälsningar till Ulric Stake som med sin Livsglädjens Hjärtliga Märtha lyckades få ett tredje pris i Öppenklass i svår terräng med sjunkmosse på Orust och trots att hon blev anvisad av domaren att sitta ner och vänta i ett rödmyrebo inför nästa uppgift.

10 juli hade vi en jaktträningsdag med från vänster Magiska Greta, Aktiva Cava o Millie, KJraftfulla Tora, Hjärtliga Märtha, Kraftfulle Aslan, Aktiva Bonzo och Meja och det blev flera 20-poängare utdelade. På vägen till samlingsplatsen vid "Björka" så blev det jaktlydnadsträning, som Du ser på andra bilden nedan. På tredje bilden ser Du Aslan in action. Vid "Björka " blev det apporteringsträning vid fyra olika stationer med samling och kommentarer. Det var nybörjarträning för alla utom för Ulric och Märtha, som startar öppenklass och Du ser detta ekipage inför åskådarnas beundran på sista bilden nedan

Aktuellt

Nu har Nyåriga Kajsa redan börjat att löpa. Vi har för avsikt att para henne med Ross, som Du finner mer info om under fliken Valpar på G mm. Nu tränar vi apportering inför goldenspecial i mitten av augusti i Gammelkroppa. Mer om kommande valpkullar kommer under fliken Valpar på G.