Allt regnande i december har skapat en stor sjö mellan oss och E45an och  Tössestugan och sedan frös det på ganska snabbt, vilket gjorde att vi nu i början av januari 2021 fått en suveränt fin skridsko- och sparkstöttingsis. Nordliga vindarna var lite kyliga men vi höll oss varma med att sparka och hålla koll på våra hundar, som skötte sig mycket bättre  än Bambi på hal is. Längst fram är det Påhittige Maestro och bak till vänster är det syrran MajaStina och till höger är det Lussiga Lucia (Lussan). De var inte alls rädda för det hala underlaget. De var lika orädda för detta som för så mycket annat, vilket känns betryggande inför den kommande mentalbeskrivningen för den Påhittiga kullen, som torde bli i augusti-september 2021.

Vi fortsätter våra lördagsträningar i lydnadsapportering även då vintern försöker skrämma oss med med Kung Bore. Här ser Du en taggad Aktiva Millie som skickas av Maria Westerlind på självaste födelsedagen den 6 februari medan Linnea o Lotta o Ulla o Tage väntar på sin tur.

Vi gläder oss jättemycket med Linnea Lundström och hennes Livsglädjens Kraftfulla Tora som 1 maj fick första pris i nybörjarklass vid officiellt jaktprov i Götene. Detta var Linneas och Toras första start på officiellt jaktprov vilket gör det hela ännu mera speciellt. Verkligen kul att se att träning ger färdighet.

Hjärtliga GRATTIShälsningar till Ulric Stake som med sin Livsglädjens Hjärtliga Märtha lyckades få ett tredje pris i Öppenklass i svår terräng med sjunkmosse på Orust och trots att hon blev anvisad av domaren att sitta ner och vänta i ett rödmyrebo inför nästa uppgift.

10 juli hade vi en jaktträningsdag med från vänster Magiska Greta, Aktiva Cava o Millie, KJraftfulla Tora, Hjärtliga Märtha, Kraftfulle Aslan, Aktiva Bonzo och Meja och det blev flera 20-poängare utdelade. På vägen till samlingsplatsen vid "Björka" så blev det jaktlydnadsträning, som Du ser på andra bilden nedan. På tredje bilden ser Du Aslan in action. Vid "Björka " blev det apporteringsträning vid fyra olika stationer med samling och kommentarer. Det var nybörjarträning för alla utom för Ulric och Märtha, som startar öppenklass och Du ser detta ekipage inför åskådarnas beundran på nästsista bilden nedan och på den nedersta är det dags för välförtjänt fika och köksmys.

12 - 14 juli 2021 arrangerades det FBr, dvs funktionsbeskrivning på våra marker och då var det ca 30 hundar från oss och från närbelägna kennlar. Inför detta så erhöll alla deltagare ett PM, som jag delvis kopierat in nedan, för att Ni som läser detta ska förstå lite vad det hela går ut på. 

""""Ber er alla att läsa igenom reglerna för FBR (finns på ssrk.se), så det inte blir några tokigheter.
Detta är inget att vara nervös för, detta är en beskrivning av hunden, inget test eller prov.
Det är dock en fördel om hunden kommer på inkallning.
Medtag regbevis, vaccinationsintyg och hund?

Kolla även att hunden fått sin ettårsvaccinering!

Varje hund tar cirka en timme.
Se till att vara på plats en timme innan din hunds starttid.(Gäller ej 1a hund, då räcker 15 min)
Med tanke på Covid håller vi avstånd, hälsar inte i hand osv.
Vi bryter för lunch för att alla ska få glada funktionärer?
Markägaren varnar för många MYGGOR…….ta med myggmedel?
Skott förekommer i slutet av banan, tänk på det om ni har hund i bilen.""""

Testledare var Agneta Andersson och beskrivare Carin Mortensen och funktionärer bl a Maria Wide Hultgren och Elisbeth Peterson. De skötte sig alldels förträffligt. Vi hoppas kunna ordna detta även kommande år, men det är väldig brist på funktionärer då det bygger på stor grad av idealitet.
Det blev dåligt med bilder taget så det blir en med fem av våra hundar som väntar på ett träningspass.

16 - 18 juli 2021 var vi på klubbmästerskap på Orsa Grönklitt i jaktapportering för golden. Ulla deltog med Nyårige Trolle och Ulric Stake med Hjärtliga Märtha medan min kära Aktiva Lizzie började att löpa så hon fick stanna hemma. Det kanske var lika bra för vi möttes av tunga flytmossar med mycket branta djupa kanter ner mot vattnet. Vi har ej haft möjlighet att träna på detta. Vi tränade stenhårt under fredag o lördag och det funka hyfsat även för Trolle men när vi kom på tävlingsplatsen på söndagen så vägrade han att gå i vattnet så de fick bryta. Det gick betydligt bättre för Ulric och Märtha som lyckades bärga ett tredjepris, vilket vi gratulerar till. På bild nedan ser Du dels träningsområdena där Ulric o Ulla passade på att träna och på bild därunder ser Du tävlingsområdet och nederst ser Du utsikt från Toppstugan där vi intog grillbuffe´tillagad av TVkocken från Kvällsöppet från Umeå. Vi delade bord med bl a Ulric Stake, Maria Wide Hultgren och Thomas Hultgren. Vi fick också glädjen att träffa bla Kärleksfulle Herr Jönsson och matte Agneta Sundin och husse som fick vara förare inemellan funktionärskap som skytt liksom Christina och Kalle med hundar från Winnellas kennel.

24 juli 2021 var det en fantastiskt fin svensk sommardag som sammanföll med träning och kompismys vid Paradiset. På bilden överst ser Du Linnea med Kraftfulla Tora, Maria med Aktiva Millie, Lotta med Aktiva Cava, Trolle samt Unika Millie med Ulric och därunder hundarna ligga plats, lugnt o stilla och underst ser vi badnymferna.

13-15 augusti 2021 var vi på Goldenspecialen, som i år arrangerades vid Gammalkroppa skogsbruksskola i Filpstad. Det var en alldeles perfekt anläggning för Goldenspecialen, så vi hoppas på att det blir där även nästa år och då vore det jättekul att få med ännu fler Livsglädjare.
På bild nedan ser Du dels de sju Livsglädjarhundarna som deltog och del av Livsglädjargänget, som här består av Misa med Fuktionelle Hero, Oliver och fotografens Aktiva Lizzie, Nyårige Trolle, Ulla, Linnea och Kraftfulla Tora, Ulric och Unika Millie, Maria och Aktiva Millie, Claes Gunne samt Lotta och Aktiva Cava. Därunder bilder på prisutdelning på två bilder med Linnea Lundström med Kraftfulla Tora, som fick bästa resultat av oss alla på apporteringsdelen, hela 88 poäng av 100 möjliga. På den ena bilden ser man även alla de fem olika domarna och del av arrangörsstaben. På bilden därunder ser Du Ulla som gjorde premiär på WT, Öppen klass, med Nyårige Trolle vid station 5, som var ett långt linjetag till slutet av den gräsmatta Du ser på bilden. De blev bäst sammanlagt av Livsglädjarna och strax därefter i den resultatlistan kom Funktionelle Hero med Ulric Stake som förare på apporteringsdelen med första pris med 75 poäng och med Misa Solhemmer som handler på utställningsdelen med ett andrapris i jaktklassen. Under fliken Kullar så finner Du en separat flik som heter Goldenspecialen 2021 och därunder finner Du många fler bilder från Gammalkroppatävlingarna. 
Vi tackar alla för ett mycket härligt engagemang och för en mycket trevlig och stimulerande helg, som gör att vi redan nu längtar till nästa års Goldenspecial.( Fler bilder )

Söndag 22 augusti 2021 så hade vi valpträff med Fartfyllda kullen efter Aktiva Lizzy och Funktionelle Hero. Nio av elva valpar hade tillfälle att komma denna soliga sommardag och från vänster framifrån sett så var det efter Lizzy och Hero, Freja i Vänersborg, Alba i Sälen, Hedda i Hällevadsholm, Simba i Kungsbacka, Doris i Mariestad, Remus i Lindome, Robin i Trollhättan, Maja i Munkedal och Sally i Steninge. Tack för den fina stämningen och det värdefulla erfarenhetsutbytet vi hade med målet att vi ska få så mycken livsglädje som möjligt med våra kära golden. Du hittar fler bilder under fliken kullar ( Fler bilder ).

Lördag 28 augusti hade vi mentalbeskrivning vid Säffle Brukshundklubb med fyra Livsglädjare. Det var dels Familjära Bubbla som Du ser på översta bilden nedan med sin familj, när de får sin utmärkta kritik av Beskrivaren Mikael Johansson med testledaren i bakgrunden. På bilden därunder ser Du övriga tre deltagare, nämligen från vänster Anna Eriksson Sjögärd med Påhittiga Maja-Stina, Tage med Påhittige Maestro och Ulric Stake med Unika Millie. Vi är mycket nöjda med var och ens genomförande och de protokoll vi fick som dokumentation. Den kommer också att senare kunna ses på kennelklubbens avelsdata. Där kan man så småningom även kunna få se ett spindeldiagram, som visar hur respektive hunds resultat är i förhållande till andra. Under respektive kull har vi även lagt in en hel del bilder från var och ens genomförda MH.

Lördag 11 september så hade vi valpträff med Eleganta kullen. Tyvärr så blev två familjer sjuka kvällen före och den femte kunde inte komma då hon ej kunde ta ledigt från jobbet som barnmorska i Norge, då brist på vårdpersonal. Vi fick ändå till en väldigt trevlig träff med Sirih ( döpt till Jossan) från Köpmannebro och Sture från Svanskog. Misa kom hit med pappa Funktionelle Hero, som fick visa sina talanger i apportering. Mamma Lussiga Lucia (Lussan) fick visa sina färdigheter i sökförmåga. Vi konstaterade att generna ger utslag både på utseende och sätt att vara i olika sammanhang.På bilden nedan ser Du från vänster på översta bilden Misa med Hero, Helena med Sirih, Ulla med Lussan och Bo med Sture och därunder ser Du Sture och Jossan i all sin prakt. Du finner fler bilder under kullen, dit Du når genom att klicka på text efter här ( Fler bilder )

18 september 2021 hade vi valpträff med Stjärnrika kullen efter Nyåriga kajsa och Funktionelle Hero. På bilden nedan ser Du de åtta som hade tillfälle att vara med liksom pappa Hero, från vänster Zigge från Vara, Inez från Väjern. pappa Funktionelle Hero, Lukas från Rommelanda, Ester från Fotskäl, Valle från Örebro, Viggo och Kakan från Karlstad. Olle i Lidköping och Nelly i Brunflo hade tyvärr ej möjlighet att vara med på denna valpträff. Eftersom de hunnit bli ett år i går och vi ej kunde ha valpträff tidigare på grund av coronan, så valde vi ett annorlunda upplägg på valpträffen.Först prata vi lite om ditt o datt och sedan fick Hero visa sina färdigheter i markeringsarbete och sedan tog vi det gruppfoto som Du ser nedan. Därefter gjorde vi en FBr light för respektive familj i enskildhet och dels testa vi markeringsförmåga och dels sökarbetsförmåga och dels fågelintresse, Sedan så hade vi fika med lite frågesport och utbyte av erfarenheter och tog upp olika problem och funderingar under de Stjärnrika valparnas första år. Vi avslutade med spårningsarbete med rådjursklöve. Vi tackar alla Stjärnrika familjer för en mycket trevlig dag med lagomt väder.Du finner fler bilder under fliken valpar genom att klicka efter här ( Fler bilder )

Lördag 25 september hade vi mentalbeskrivning mad hanar ur Påhittiga kullen, som föddes 25 mars 2020 samt med en tik från Familjära kullen född 29 oktober 2019. Alla gjorde bra ifrån sig och vi  är mycket nöjda över deras egenskaper, som stämmer bra med våra avelsmål. Du kan se fler bilder från dagen dels genom att klicka på det markerade före här för de Påhittiga och dels genom att klicka på fler bilder för Familjära kullen.

Detta inlägg är ju också en form av aktivitet och vi lägger in det här då det belyser även lite grann omkring en uppfödares födsloproblem, som vi gärna vill dela med oss av.
"I går, fredag den 1 oktober, mitt på dagen så gick Kajsas temp ner till 36,8 och vände på kvällningen upp någon tiondel, vilket är tydligt tecken på förestående valpning. Under natten började hon hässja och att bädda i sin sovbädd och kl 05,55 kom första värken. Hon hade värkar löpande då och då och vi kände en valp långt in i vulvan. Då det gått knappt tre timmar så vågade vi ej stanna hemma längre utan började åka mot Färjestad veterinärklinik, där vi preliminärbokat jourtid. De var mycket hårt ansatta av jobb och hade brist på personal, men lovade ändå att vi skulle kunna få disponera ett rum och att de skulle bistå oss efter bästa förmåga, vilket vi lovprisar. När vi kom strax norr om Åmål så kom kl 9,15 första valp bak hos Ulla, där hon satt med Kajsa. Den var pigg och började amma direkt. Vi kom till Karlstad strax före kl 10. Vi fick bistånd med dropp och röntgen och undersökning. Det syntes två valpar kvar på röntgen. Alla värden var ok så de satte in oxitoxin vid 12-tiden, vilket är värkstimulerande. Efter ca 10 minuter så föddes en pigg hane efter lite värkarbete. Därefter var det dåligt med värkarbete igen och vi gick ut och gick med Kajsa och försökte bistå på olika vis för att få igång värkarbete. Sedan bestämdes att vi skulle röntga igen innan ny dos oxitoxin mm för att vara säkra på att sista valpen ej vänt på sig. Strax innan detta skulle göras så kom vid 14-tiden helt plötsligt sista valpen, även det en pigg hane. Kajsa har tidigare haft två kullar med tio levande valpar i varje kull och dessa födslar har gått bra på normalt vis. Det kan lätt bli struligare med värkarbete då det är få valpar, då det ej frigörs så mycket värkstimulerande ämnen inom tiken.På bilden ser Du en stolt Kajsa med sina tre valpar hemkommen i valplådan."

Hej på Er alla kära Livsglädjare. Här har vi en ny valpningsrapport, då Gloria överraskade oss med att börja sin valpning redan på kvällen lördag 2 mars. Hon hässjade och bäddade och var illamående. Första valpen kom redan vid 22-tiden och sedan dröjde det nästan två timmar innan nästa och då kom det tre till inom ca en kvart. När valpning var avklarad framåt söndagsmorgonen så kunde vi konstatera att duktiga Kraftfulla Gloria överraskade oss med att utan större födsloproblem under 5 - 6 timmar föda fram åtta livskraftiga valpar, varav sex tikvalpar. Vi ha nu en valplåda på var sida av sängen och vi får njuta av de goa ljuden från välmående valpar som njutande ammar och som stånkande bajsar. Nedan ser Du bild på Gloria och hennes åtta goingar.

Aktuellt

Livsglädjens Kraftfulla Glorias mage växer stadigt nu och det blir med all sannolikhet valpar runt 18 oktober. Du ser henne till vänster, med pappan, Nyårige Trolle, som Du ser till höger. Det passar så bra i tid i förhållande till tävlingar och valpträffar etc och denna kombination har tidigare gett så trevliga och friska avkommor. Mer info om valpar på G under fliken Valpar på G.