Aktuella valpkullar och valpar på G

Vårt avelsmål är att föda upp sunda och friska hundar med bra mentalitet och arbetslust och med en exteriör som håller för goldenhundens rasstandard.

Vi är noga med att våra valpar hamnar i bra familjer. Vi, liksom alla andra seriösa Goldenuppfödare, har därför en hel del krav/önskemål/förväntningar på Dig som vill köpa en Goldenhund. Du skall ha tid för Din valp och Du skall delta i valpkurs för hundens och för Din egen skull. Vi ser det som mycket VIKTIGT för goldenrasens fortsatta fina utveckling hälsomässigt att Du skall höftleds- och armbågsröntga hunden vid tolv, senast arton månader samt ögonbelysa hunden. Vi vill därför också att Du meddelar om Din hund får någon speciell sjukdom eller avlider i förtid. Detta är även mycket viktigt för vårt framtida avelsarbete och för dem av våra kolleger som avlar vidare på våra linjer. Vi vill också att Du kommer med på våra egna valpträffar och att Du deltar med hunden i de funktions- och mentalbeskrivningar, som vi anordnar. Vi brukar ha en första valpträff några månader efter det att Du hämtat Din valp.
Maila oss om Du är intresserad att köpa en valp av oss och bekriv då gärna lite om var och hur Du bor och hur Du jobbar och om Du har några särskilda ambitioner med Din framtida Golden Retriever eller om Du redan har eller har haft en Golden så beskriv gärna vad Ni gjorde tillsammans och vad Du har för förväntningar på en kommande golden i Din familj. Notera gärna också Ditt telefonnummer i Ditt mail.
Håll sedan koll på vår Aktuelltruta på startsidan, där vi kommer att notera då det blir aktuellt med parning etc. Om Du, som redan sänt oss ett mail, då fortfarande är intresserad av en valp så skickar Du ett mail igen, gärna på den tråd vi börjat att kommunicera. Vi kommer efter valpning att fördela valparna inom cirka en vecka och kommer då att informera om läget med detta på vår Aktuelltruta liksom via telefonsamtal eller mail.

Vi prioriterar valpintressenter som vill ha en golden att jobba med och som i övrigt lovar att uppfylla våra önskemål ovan !

Livsglädjens Aktiva Lizzie (Bilder )  ( Rasdata ) hade vi 4 december 2023 parat, men vid ultraljud så visade det sig att hon ej har några valpar. Vi kommer att troligen senhösten 2024 para henne på nytt.Vi har ännu ej bestämt vilken hane vi då ska använda.

Vi har 26-27 februari parat Målriktade Elza. Hon började att löpa onsdag 14 februari 2024. Vi räknar med valpning i månadsskifte april/maj, om allt går vägen och leverans i midsommartid. Pappanheter Livsglädjens Påhittige Maestro, som sedan några år övertagits av Lena och Robert Gillberg i Arboga  med Racki-Rocks kennel.Du finner bild på Maestro under bilden på Elza. Rasdata   Fler bilder  Nedan ser Du bild på Elza och klickar Du på fler bilder, så ser Du även på några bilder Elza tillsammans med sin älskade Gabbie.    Rasdata Fler bilder

Vi har även planer på att i höst eller vintern 2024/25 para Målriktade Madicken (Maddie) och/eller Prima Freja.

Äldre bilder och händelser

Här nedan har vi samlat bilder från olika händelser och från en del äldre kullar från tiden innan vi började med att lägga upp en bildserie för varje kull, vilka Du finner under fliken,våra hundar.

Livsglädjare info

På denna sida har vi tänkt oss att sätta in foton, som våra valpköpare tagit samt lite information om speciella händelser för våra äldre Livsglädjare. Vi har från 2007 börjat med att ha de färskaste korten först, dvs överst nedan, medan vi tidigare har placerat de senaste korten sist, så när Du kommer till Livsglädjens Tjorvige Teddy på en vinterbild, så blir det i regel allt nyare kort då Du scrollar Dig neråt. Hoppas vi inte rör till begreppen för Dig !

Här ovan ser Du Ella från vår första valpkull, som föddes 10 april 2002, med full fart ut i vattnet och husse på språng för att njuta sommarens livsglädje i vattnet med sin mysiga hund. Längre ner finner Du fler fina bilder på Ella, bl a ett perfekt dyk tillsammans med sin husse och matte tar detta perfekta kort. En så fantastisk energi i det hela !!!

Här ovan ser Du Ella i Grästorp, som är dotter till vår Snövit. Denna valpkull är från år 2002 och var vår första valpkull. Vi har längre ner många andra jättefina bilder på äldre hundar. Bilden ovan är tagen en härlig vinterdag i januari 2010.

Här ovan ser Du Livsglädjens Gyllene Tiko, som bor i Sjuntorp. Han är en helgo kille och är bror med vår stolthet Hoffa(dvs Livsglädjens Gyllene Sorbus salex). Härligt att se en sådan levnadsglad Golden med "will to please"Kortet taget dec-2009

Här ovan ser Du Livsglädjens ELLA, som bor i Grästorp och är från vår första valpkull, som vi fick i april år 2002. Du ser även en del andra bilder nedan på äldre hundar, bl a ett fantastiskt foto, som ej är trickat, där matte och Ella dyker i vattnet.

Här nedan ser Du de vuxna hundar som bor hemma hos oss nu.Längst fram från vänster Aslan, Miranda och Grynet och baktill från vänster Freja, Nimbus, Hoffa och Tjorven.

Det blir allt mysiga hundar även om linsen på kameran är lite immig !

12 april 2008 hade vi valpträff med Pampiga och Fräsiga kullen. Alla valpar kom. Ulla berättade bl a lite om hur man apporteringstränar med fågel. Maria visar med sin Balder hur man kan träna med fågel eller med dummies för att aktivera sin hund.

Livsglädjens Snöiga Isa i Alingsås fotad vid en Europaturné hösten 2007.

Livsglädjens Tjorvige Teddy med sin matte Maria Karlsson i Frändefors, som i juni lyckade att få Teddy godkänd som bevakningshund, vilket är mycket ovanligt bland Golden Retriever.

Linnea Lundström var handler på Ann Kristin och Rune Nicklassons Livsglädjens Ljuvlige Adam, kallad Laban, vid inofficiell utställning 3 september 2007 på Baldersnäs och hon lyckades att visa upp laban så bra att han blev utvald till bästa hund av alla raser (BIS) och fick glädjen att få mottaga fina priser av Ingvar Oldsberg.

070826 vid SSRK utställningen i Tångahed så grunnar domaren Peter Mills på vem som ska bli bästa goldenvalp

Ulla jätteglad över att få se Livsglädjens Ljuvliga Smulan bli utvald til bästa goldenvalp. Även Lena Widebeck, som blev 2a har anledning att vara stolt ändå, då det är hennes fine hane, Kevin, som är pappa till Smulan.

Nu gäller det slutliga finalen med kamp mot övriga raser och även här är Peter Mills domare.

Och Ullas fina valp Smulan, blev av sin älsklingsdomare Peter Mills från England vald till dagens bästa valp bland alla raser med Smulan

Men ändå viktigare var det för Ulla hur det skulle gå i bästa hanebedömningen med Livsglädjens Gyllene Sorbus salex(Hoffa)

Och Ulla fick sitt första CERT som kennelägare och det var hennes lyckligaste dag som hunduppfödare!

Susann Teigen visar upp Livsglädjens Evige Albin vid Goldenutställningen på Tångahed och det blev vinst i Yearlingklassen.

Livsglädjens Tjorviga Julia på SSRK utställning på Rottneros

Elvis kom på besök i påsk med sin matte och husse, som nu bor i Göteborg. Elvis är från vår första kull i Livsglädjen som var med Snövit född 10 april 2002.

Livsglädjens Gyllene Tintin bor i Noratrakten och kom på besök med sin familj 11 april 2007. Han är en duktig apportör.

Livsglädjare som fick Hederspris vid uppfödarklassen vid SSRK utställningen 1 april i Uddevalla med från vänster Livsglädjens Tjorviga Leyla, Livsglädjens Ljuvliga Romeo och Akvileja samt Limt Livsglädjens Gyllene Lilla My.

En vacker huvudbild av Trolle tagen av Helena Ottosson 5 mars 2007.

Här har vi tre generationer samlade med mormor Tjorven till vänster och hennes dotter Leyla till höger och hennes son Romeo i mitten.

Här nedan har vi Livsglädjens Tjorvige Teddy och Maria Karlsson i Frändefors, som är en av våra Livsglädjare, som kommit längst med utveckling och träning inom många olika moment.

Teddy har 20060923 lyckats att få godkänt korningsresultat med godkänd mentaldel och skottfasthet med 209 poäng vid Brukshundklubben i Vänersborg.

Teddy har 20041002 fått godkänt vid MH beskrivning vid Brukshundklubben i Mellerud.Teddy har fått titeln LP1 genom att ha genomfört tre lydnadsprov under år 2005-2006 med mer än 160 poäng.

Teddy har 20050806 vid Brukshundklubben i Mellerud genomfört bruksprov/working Trials med akl spår 239,2 poäng uppflyttad.

Teddy har 2003-2004 genomfört godkänt viiltspårprov och även fått 1 i öppen klass.

Teddy har därtill fått två ettor på på utställning, dels 20060402 i Udddevalla och dels 20050828 i Tångahed.

Teddy blev 16 - 17 juni godkänd som bevakningshund. Teddy var ende Golden retriever. De övria tio var framst schäfer och rottweiler. Provet var mycket omfattande och pågick i två dagar. ETT JÄTTESTORT GRATTIS TILL TEDDY KARLSSON !!!

Här är en härlig sommarbild från sommaren 2006. Sonne Dahl från Grästorp har lyckats att perfekt fånga en bild på familjens hund, Livsglädjens Ella, kommer från Snövits första kull.

Ella i Grästorp älskar att bada, särskilt om matte väntar på henne i böljan den blå

Denna bild skulle vi vilja utnämna till årets sommarbild 2006-Ella och hennes aktive matte i ett helt perfekt och samspelt dyk!

Abbe hos Helena Ottosson i Mellerud har nu fått LP 1 och sommaren 2005 genomfört suverän klass 2 i Åmål och är nu redo för nya utmaningar i 3an.

En annan mysbild på Abbe tagen sommaren 2006

Hoffa bor också hos Helena Ottosson i Mellerud och är vår förste foderhane. Vi hoppas mycket på Hoffa i vårt framtida avelsarbete, då hans mentalitet är så underbar.

En mysbild till på Hoffa tagen sommaren 2006 av mästerfotografen Helena Ottosson.

Livsglädjens Tjorvige Teddy nedan bor hos familjen Karlsson i Frändefors. Teddy har visat framfötterna i flera discipliner. Han gick som unghund godkänt anlagsprov på viltspår och har senare klarat etta i öppenklass viltspår. Han blev 3a vid Goldenklubbens utställning i Vänersborg 30/5-04 och han fick 1a i öppenklass vid SSRK utställningen i augusti 2005 i Tångahed. Han har sommaren 2005 fått två godkända förstapris i lydnad klass 1, dvs över 160 poäng och han har fått godkänt i appellklass i Bruks. Vi gratulerar Maria och hennes familj till framgångarna.(Träning ger verkligen färdighet)

Charlie, som är från Tjorviga kullen(hennes första kull), har sommaren 2005 flyttat med sin familj från Skåpafors upp till Sundsvall. Han har bl a meriter i form av 2a placering med HP i Bengtsfors och vid lilla Dalslandscupen i lydnad blev Charlie bästa Bengtsforshund och 5a i hela tävlingen.Vid SSRK utställning i Rottneros 3/7-04 fick han 1a i juniorklass och 2/4-05 i Uddevalla fick han sin andra 1a, nu i öppen klass.

Livsglädjens Gyllene Bamse bor hos familjen Ulrica Gladh och Magnus Wallin i Åmål.
Bamse,som Du ser på de två närmaste bilderna härunder, vann sin klass vid Goldenutställning i Rottneros i juli 2005 och han har godkänt anlagsprov på viltspår.

Livsglädjens Gyllene Freddy, som kallas Lukas, bor hos Cecilia Olsson i Sunne.

Snöiga Sissi bor hos familjen Reineling i Mellerud här tillsammans med deras äldre hund.

Gyllene Cookie nedan bor hos familjen Lindström i Falun.

Mira nedan ur eldiga kullen från i somras bor hos familjen Kristiansson i Karlstad.

Nedan ser vi 3,5 månader gamle Livsglädjens eldiga Master, som kallas Buddy.
Han trivs gott med barnen i familjen Appelquist i Vallentuna.

Nedan är det Melwin från Snövits sommarkull 2005. Han bor i Dals Långed hos Linnea och Mikael. Melwin har visat sig duktig på lydnad och han tränas för start i lydnadsklass LP 1 och i april ska det förhoppningsvis bli utställning i Uddevalla. Melwin gillar också sök och apportering, så matte och husse har blivit ordentligt hundfrälsta. (Härligt att höra,tycker vi)

Här er det full fart på Livsglädjens Evige Melker i Västerås.

Här ser vi en vinterbild med våra hundar, som var hemma, i januari 2006.
Från vänster nertill så är det Trolle, Miranda och Anton och på övre delen sitter Tjorven, Freja Pim, Aslam och Lilla My.

Nedan ser vi vinterbilder tagna den underbara vintersöndagen 12 februari 2006.
Från vänster ser Du Pim, Tjorven, Freja, Anton, Miranda, LillaMy och liggande i mitten Snövit samt längst fram Aslam och Trolle.

Nedan ser Du från vänster Snövit, Pim, Lilla My och Freja.

Här har vi Ella i Grästorp med matte ute i 2006 års fantastiska vinterlandskap.

Nedan ser Du Livsglädjens Gyllene Lilla My, född 040912. Hon har fått väldigt fina omdömen vid utställningar.

Livsglädjens snöiga Pim, född 040916.

Här nedan ser Du Livsglädjens Eldiga Donna i Dingle(6 mån), som njuter i vårsolen.

Lördag 2 september var det goldendag i Säffle och här kommer några foton med Livsglädjare på plats. Livsglädjens tjorviga Julia kommer först och hon placerade sig bäst på den utställning som ägde rum med dryga 40-tal hundar. Julia blev 2 i den öppna tikklassen.

Livsglädjens Eldiga Melwin deltog med matte Linnea från Dals Långed och fick HP.

Livsglädjens Eviga Molly med matte Maria från Karlstad, som nedan börjat bedömas av den norska domaren och sist på bilden ser Du Livsglädjens eviga Donna med matte Camilla från Dingle. Båda fick HP. Donna med lillmatte Jessica blev också vald till bästa ekipage i separata utställningen för barn med hund och fick famnen full med priser.

Det blev bara en liten regnskur, men då kom tältet väl till pass för våra Livsglädjare.

Här ovan ser Du några av Livsglädjarna på goldendagen augusti 2006, nämligen Ulla med Trolle, Eva med Julia,Jessica med Donna,Maria med Molly,Kerstin med Emil,Linnea och Mikael med Melwin, Inger med Mynta samt mormor Molly.

Här kommer 3 bilder på Livsglädjens Eldige Master(Buddy), som nu har växt ca ett år sedan bilden högre upp på denna sida.

Här nedan har vi ett härligt kort från eldiga kullen, som vi fått av Camilla i Vargön

Aktuellt

På bilden ser Du Livsglädjens Påhittige Maestro. Vi har nu parat vår Målriktade Elza med Maestro och vi hoppas på att få fina Dual Purposevalpar i slutet av april med leverans i början av veckan efter midsommar. Vår hemsida har för mycket bilder(mer än 20 000)så den måste göras om. Om Ni vill ha ut bilder från fliken Kullar, så passa på att göra det. Vår gamla hemsida har fått förlängt levotid till någon gång i april 2024 säger vår leverantör. Skicka oss gärna ett mail om Du är intresserad av en valp, så hör vi sedan av oss om läget. Aktuell lägesrapport lägger vi löpande ut här i Aktuelltrutan..