Våra hundar - aktuellt

Maila gärna över foton på Livsglädjehundar, så skall vi om möjligt lägga ut dem på vår hemsida. Tiden springer ju iväg så fort, så med Dina foton på Livsglädjare Du många goa minnen får. Vi har senare gått över till att lägga in nya händelser under fliken Aktiviteter

Lussig Gaijavalp i krubban. Du finner fler valpbilder under fliken kullar.

Vilja har nu valpat klart och det blev 4 tikar och 5 hanar.

Här är omslaget till Malins nya bok om hundar, som heter Tass i hand som finns att beställa hos internetbokhandlare. Mer info på hennes hemsida www.malinsbocker.com

Känslosamt överlämnande av den åtråvärda staven-Livsglädjarnas vandringsstav för segerrika insatser på jaktprov och workingtester. Nu är det inte tävlingar förrän våren 2016 så Ni förstår Solveig Nyvolds glädje över att få ha staven hela denna långa vinter.

Vi ställde upp med nio Livsglädjare vid WT i Karlstad 25 oktober och bäst gick det för Solveig Nyvold med Livsglädjens Hoppfulle Amos som blev bäste Golden med en total femteplats med 83 poäng av 100 möjliga. Ulrik Stake med Livsglädjens Hoppfulla Moa blev bästa hund vid en ruta och Gabriella Nilsson blev trea i ungdomsklassen med Livsglädjens Ädla Isolde. Detta var hennes tävlingspremiär inom workingprov ! Du ser hela gänget på bilden nedan med från vänster supportern Winnie som är dotter till Häftiga Nelly, Ädla Isolde, Solstormige Franc Coppa, Hoppfulle Amos och Moa, Solstormiga Gullan, Underbare Troopi, Solstormige Ansgar och Fräsige Frej

GRATTIS till Livsglädjens Snuttiga Lina och Jan Andersson och Eva Spetz i Vänersborg som med sitt nu tredje godkända resultat i Rallylydnad Avancerad klass fått titeln RLD A till sin meritförteckning och nu går vidare in i Mästarklassen.

Här nedan ser Du Livsglädjegänget som var till Ransäter 14 maj på Goldenklubbens inofficiella jaktprov på dummie. Alla skötte sig med den äran och allra bäst gick det för Ulrik Stake med Livsglädjens Fräsige Frej som fick ett första pris och placerade sig som totaltvåa av 14 startande

Och här nedan ser Du Ulrik med Frej och livsglädjarstaven, som Ulrik Stake och Frej nu får en inteckning i och får behålla till nästa prov

Och här nedan är alla pristagarna förutom av Solveig med Amos som på bilden ersättes av Gabbi

STORT GRATTIS till Snuttiga Lina med Eva Spetz och Jan Andersson i Vänersborg som 2 maj kammade hem 1:a pris i Rallylydnad i Ed med omdömen av domaren att det var ett suveränt ekipage och att det var en skolboksrunda.

Och 10 maj följdes detta upp med en andraplats med 22 startande i Mellerud och Lina fick 93 poäng av 100. Bra jobbat !!

STORT GRATTIS till Jaktliga Ebba ovan med Pernilla Sjöqvist i Karlstad som nu är norsk viltspårschampion !

STORT GRATTIS även till syrran Smilla med Barbro Sundin i Växsjö som 1 maj tog 1:a pris WT i Nässjö med 80 poäng och är därmed uppflyttade till Öppen klass.

Ulla med Charmiga Wilda (Vilja) var 2 maj i på SSRK:s officiella jaktprov i Alingsås och fick ett 3:e pris

Härliga tider ligger framför oss och här har några tagit sig ett vårdopp i Vänern

Nu har vår dotter Malin även skrivit en bok om hundar. Om längtan efter en egen hund och utmaningen det innebär. Lämplig från 8 år.

Vill Ni läsa mer om Malinsböcker så kan Ni klicka här www.malinsbocker.com . Finns att beställa bl a hos internetbokhandlare eller hos oss.

I decembernumret av Hundsport recenserades boken och man bad Ines Reinö ,9 år, att läsa boken. Hon tyckte bland annat :"Det märks att författaren förstår sig på både hundar och barn. Hon har nog inte glömt hur det var att vara barn själv. (---) Jag tycker att detta är en bok som många borde läsa, kanske allra mest de barn som gillar hundar." Åsa Lundström,Hundsport nr 12 2014.

Vi tackar Misa ( Emilia ) Salenby och Matilda Eriksson för all hjälp åt oss under år 2014. Du ser dem nedan med Misa till vänster och Matilda till höger.Hundarna är från vänster Grynet, Nimbus, Ansgar, Vilja, Isolde och Billy samt Hoffa liggande längst till höger, medan Alva och Gaija är inne hos sina valpar och tremånadersvalparna Totte och Tazza har ännu ej fått komma med ut på morgonens stora skogspromenad

Vi har nu tagit blodprov och fått testresultat på alla våra avelshundar och kan glädjande nog konstatera att alla är fria från risk för både GR_PRA 1 och 2. Detta känns väldigt skönt.

Den dagliga sköna skogsturen är härlig tycker Nimbus, Gaija, Aslan, Hoffa och Snövit

HURRA Wov Wov

En bild från när Livsglädjens Gyllene Sorbus Salex (Hoffa) fick förstapris i Nybörjarklass vid SSRK officiella jaktprov i Sunne, så nu har Hoffa både CERT vid utställning och bra jaktmeriter ! Detta var en helt underbar dag för Ulla och Hoffa och därför har vi svårt att ta bort bilden !! Domare o provledare premierar !!!

Aktuellt

På bilden ser Du Livsglädjens Påhittige Maestro. Vi har nu parat vår Målriktade Elza med Maestro och vi hoppas på att få fina Dual Purposevalpar i slutet av april med leverans i början av veckan efter midsommar. Vår hemsida har för mycket bilder(mer än 20 000)så den måste göras om. Om Ni vill ha ut bilder från fliken Kullar, så passa på att göra det. Vår gamla hemsida har fått förlängt levotid till någon gång i april 2024 säger vår leverantör. Skicka oss gärna ett mail om Du är intresserad av en valp, så hör vi sedan av oss om läget. Aktuell lägesrapport lägger vi löpande ut här i Aktuelltrutan..